Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Čtvrtý Advent se odehrál ve znamení městského jarmarku a komorního koncertu
banner

Čtvrtý Advent se odehrál ve znamení městského jarmarku a komorního koncertu

Lucie Lesáková

Čtvrtek, 26. prosince 2013

Čtvrtý Advent se odehrál ve znamení městského jarmarku a komorního koncertu

Čtvrtou adventní neděli jsme v Broumově prožili na městském jarmarku na náměstí a s úspěšným souborem Musica Pragensis, který v konferenčním sále infocentra odehrál komorní koncert. Pro téměř dvě stovky návštěvníků byl připravený hudební zážitek na téma České mše vánoční.

Všechny na začátku přivítal Martin Lanži, správce broumovské farnosti, a popřál všem klidné prožití těchto křesťanských svátků. Během večera nám dvě dámy a čtyři pánové svými hlasy a v doprovodu elektronického piana představili největší hudební klenoty - Hej mistře Jana Jakuba Ryby a pastýřskou mši Missa pastoralis in C boemika s ryze moravskou melodikou. Po koncertu měli všichni možnost v předsálí zhlédnout a zakoupit novou knihu Petra Bergmanna Broumovsko na historických zobrazeních.

Po vánočních svátcích vypukne plesová sezona. Město Broumov připravuje na sobotu 18. ledna 2014 tradiční Ples města. Letošní dvanáctý ročník zahájí plesovou sezonu ve městě se skupinou Ledvine Stones, bohatým doprovodným programem i tombolou.

Foto Tereza Hrdá

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)