Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Čtvrtý koncert festivalu Za poklady Broumovska patří Českému triu
banner

Čtvrtý koncert festivalu Za poklady Broumovska patří Českému triu

Markéta Hlavicová, mluvčí festivalu ZPB

Úterý, 15. července 2014

Čtvrtý koncert festivalu Za poklady Broumovska patří Českému triu

Čtvrtý koncert festivalu Za poklady Broumovska zavede posluchače do kostela Všech svatých v Heřmánkovicích. Barokní sakrální stavba Kiliána Ignáce Dientzenhofera umístěná na návrší nad vsí je dominantou okolní krajiny. V sobotu 19. července v 18 hodin kostel ožije hudbou Josepha Haydna či Bedřicha Smetany v podání Českého tria.

České trio reprezentuje tradice české komorní interpretace po celém světě. Historie souboru vede až do devadesátých let devatenáctého století, kdy vzniklo první klavírní trio tohoto jména. Bohatá koncertní činnost tria zahrnuje ročně desítky koncertů doma i v zahraničí. Vedle pravidelného hostování na evropských koncertních pódiích si získal soubor svou pevnou pozici i u zámořských posluchačů, ve Spojených státech a v Japonsku. Bývá pravidelným hostem významných mezinárodních hudebních festivalů. Odborné hudební kritiky koncertních vystoupení i nahrávek Českého tria oceňují především kompaktnost souboru, mistrovství a čistotu hudebního stylu, vroucnost a hloubku projevu i jeho spontánnost a temperament.

Všichni členové souboru – Dana Vlachová (housle), Miroslav Petráš (violoncello) a Milan Langer (klavír) - patří k vynikajícím instrumentalistům ve svých oborech, věnují se i sólovému vystupování. Působí jako uznávaní pedagogové na Pražské konzervatoři nebo na AMU, kde předávají své bohaté koncertní zkušenosti našim i zahraničním studentům.

Program koncertu

Joseph Haydn: Trio G dur Hob. XV/25

1.Andante
2.Poco adagio
3.Rondo all´Ongarese. Presto

Antonín Rejcha: Trio C dur op. 47 (Sonáta pro klavír, housle a violoncello)

1.Allegro poco vivo
2.Adagio
3.Finale. Allegro vivace

Bedřich Smetana: Trio g moll op. 15

1.Moderato assai
2.Allegro, ma non agitato
3.Finale. Presto

Foto archiv České trio

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)