Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Čtyři kategorie, čtyři vítězství. Polická ZUŠ ovládla krajské kolo v komorní hře souborů
banner

Čtyři kategorie, čtyři vítězství. Polická ZUŠ ovládla krajské kolo v komorní hře souborů

René Herzán

Pondělí, 15. dubna 2013

Čtyři kategorie, čtyři vítězství. Polická ZUŠ ovládla krajské kolo v komorní hře souborů

Základní umělecká škola v Polici nad Metují byla ve čtvrtek pořadatelem krajského kola soutěže základních uměleckých škol v komorní hře souborů s převahou smyčcových nástrojů. V každé ze čtyř věkových kategorií měla polická škola nominován jeden soubor. Všechny se staly vítězi ve svých kategoriích a dva z nich (se shodným počtem bodů) se staly absolutními vítězi celé soutěže.

"Ve čtvrtek naše škola praskala ve švech, neboť do soutěže bylo přihlášeno takřka 60 souborů z celého kraje, což čítá více než 200 návštěvníků. Celý tým zaměstnanců školy pečlivě připravil všechny prostory školy a poté se postaral o bezchybný průběh náročné soutěže. Samotná soutěž začala v ranních hodinách a po celodenním maratonu byly poslední ceny a diplomy předány až kolem dvaadvacáté hodiny večer. Výsledky ale stály za tu námahu. Úroveň soutěže byla neobyčejně vysoká a vyrovnaná. O to více nás těší mimořádný úspěch našich souborů," ocenil mimořádný úspěch ředitel polické umělecké školy Lubor Bořek.

Všechny soubory připravovala učitelka Michaela Michalová ve spolupráci s vyučujícími na další nástroje - Ladislav Michal, Regina Goslinská a Dagmar Vajsarová. Odborná porota udělila i zvláštní cenu Michaele Michalové za její vynikající pedagogické výsledky.

Na úspěších některých souborů se podíleli i studenti broumovského gymnázia. Zvláštní cenu poroty získala Karolína Soukupová z primy za vynikající výkon na violoncello, její sestra Petra ze septimy vybojovala Zvláštní cenu poroty za vynikající výkon na housle. V klavírní soutěži se absolutní vítězkou stala Magdalena Troutnarová z kvinty.

"Jsme velmi rádi, když jsou naši studenti úspěšní i mimo školu. Na úspěchy hudebníků jsme si již zvykli, přesto vždy znovu a znovu potěší. Je to fantastický úspěch, blahopřejeme," komentoval účast studentek školy v soutěži profesor Gymnázia Broumov Milan Kulhánek.

Výsledky:

I. kategorie (věkový průměr do 10 let)
Klavírní trio ZUŠ Police nad Metují - 1. místo s postupem do celostátního kola
Pospíšilová Anna Klára (housle), Pospíšilová Františka (violoncello), Cvrkalová Amelie (klavír)

II. kategorie (věkový průměr do 12 let)
Klavírní kvarteto ZUŠ Police nad Metují - 1. místo s postupem do celostátního kola (Absolutní vítěz soutěže)
Lichá Anna (housle), Karpfová Kateřina (viola), Lichý Petr (violoncello), Suchánková Sára (klavír)

III. kategorie (věkový průměr do 15 let)
Klavírní kvarteto ZUŠ Police nad Metují - 1. místo s postupem do celostátního kola
Soukupová Petra (housle), Karpfová Karolína (viola), Soukupová Karolína (violoncello), Johnová Lucie (klavír)

IV. kategorie (věkový průměr nad 15 let)
Klavírní kvinteto ZUŠ Police nad Metují - 1. místo s postupem do celostátního kola (Absolutní vítěz soutěže)
Novotná Anna (housle), Vik Maxim (viola), Kašpar Adam (violoncello), Blažková Anna (kontrabas), Troutnarová Magdaléna (klavír)

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)