Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Dechový soubor Lignum Quintet vedl hudební dílnu a potom koncertoval ve Zdoňově
banner

Dechový soubor Lignum Quintet vedl hudební dílnu a potom koncertoval ve Zdoňově

René Herzán

Pondělí, 6. srpna 2012

Dechový soubor Lignum Quintet vedl hudební dílnu a potom koncertoval ve Zdoňově

Účinkujícím šestého koncertu festivalu Za poklady Broumovska byl dechový soubor Lignum Quintet, který v sobotu přilákal do jednoho z menších kostelů broumovské skupiny, do kostela Nejsvětější Trojice ve Zdoňově, 160 návštěvníků. Ti na dobrovolném vstupném přispěli částkou 9 118 korun.

Členové souboru se navíc v dopoledním doprovodném programu v okolí Bischofsteinu v Jiráskových skalách stali lektory hudební dílny pro děti. Té se zúčastnilo 25 dětí od dvou do čtrnácti let. Děti poznávaly nástroje a melodie z Večerníčků a pohádek na ně zahrané. Všechny děti uhádly. Na závěr děti malovaly své zážitky na plátna, která budou vystavena v září při Dnu s Lesy ČR v klášterní Zahradě* v Broumově. Pro děti a jejich rodiče i pro náhodné přihlížející zahráli hudebníci ve venkovních kulisách zámečku Bischofstein několik skladeb na rozloučenou.

"Báječná nálada z dopolední dílny předznamenala večerní koncert ve Zdoňově. Koncert měl výjimečnou atmosféru renesančního kostela, do které výběr skladeb velmi dobře zapadl. Nadšeně posluchači přivítali i známé melodie z opery Carmen i Peera Gynta. Po koncertě následoval potlesk ve stoje a dva přídavky. Krajina na Broumovsku a milí lidé okouzlili muzikanty natolik, že tu zvažují dovolenou," komentovala den s Lignum Quintet ředitelka festivalu Marcela Lilingová.

Foto Jan Záliš a Tomáš Hejzlar

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)