Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Dětská hudební dílna festivalu Za poklady Broumovska bude na výstavě Play
banner

Dětská hudební dílna festivalu Za poklady Broumovska bude na výstavě Play

Markéta Hlavicová, mluvčí festivalu ZPB

Čtvrtek, 17. července 2014

Dětská hudební dílna festivalu Za poklady Broumovska bude na výstavě Play

Hudebním nástrojem se může stát cokoliv, jen je třeba mít fantazii a odvahu rozeznít věci kolem sebe – třeba exponáty interaktivní výstavy Play Broumovsko. Právě ta letos hostí doprovodný program festivalu Za poklady Broumovska – dětskou hudební dílnu pod vedením skladatele a autora filmové hudby Lumíra Hrmy, Dílna se koná již tuto sobotu 19. července od 10 hodin v areálu společnosti VEBA Broumov.

Každý rok připravuje tým festivalu Za poklady Broumovska také program pro malé muzikanty, a tak nemůže hudební dílna pro děti chybět ani letos při jeho devátém ročníku. Broumovsko až do března příštího roku hostí interaktivní výstavu Play Broumovsko, která je součástí úspěšného cyklu Orbis Pictus Play. Právě výstavní exponáty se stanou hudebními nástroji, které děti rozezní pod vedením hudebníka a skladatele Lumíra Hrmy.

Ze záznamu zvuků těchto netradičních nástrojů potom společně vytvoří jedinečný hudební doprovod krátkého filmu. Záznam originálního hudebního dílka si malí autoři odnesou domů jako vzpomínku. Nudit se nebudou ani rodiče, pro které je připraveno posezení v kavárně a výtvarné workshopy - ateliér okamžité fotografie, tvorba uměleckého obrazu a výroba 3D obrázků.

"Není třeba sebou nic nosit, vše potřebné bude připraveno. Jediné, co je třeba vzít si sebou, je chuť si hrát," zve na program pro děti i dospělé ředitelka festivalu Za poklady Broumovska Marcela Lilingová.

Rezervace míst na hudební dílnu je možná na e-mailu jakub.sleis@broumovsko.cz či na telefonu 734 570 141. Hudební dílna je pro děti i dospělé zdarma.

Foto z loňské hudební dílny se souborem staré hudby Collegium Marianum.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)