Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Devátý festivalový koncert představil zahraniční hosty
banner

Devátý festivalový koncert představil zahraniční hosty

MARKÉTA HLAVICOVÁ

Pondělí, 26. srpna 2013

Devátý festivalový koncert představil zahraniční hosty

Devátý koncert festivalu Za poklady Broumovska představil zahraniční hosty - polské hudební duo Clarideon. Klarinetista Jan Jakub Bokun a akordeonista Michał Moc představili nejen neobvyklé spojení nástrojů, ale pro festival také výjimečný program, který nechal publiku nahlédnout do jiných hudebních stylů a období. Do malého kostela Všech svatých v Heřmánkovicích se v sobotu vtěsnalo více než 200 lidí.

Dvojice polských hudebníků předvedla například díla argentinského skladatele, autora filmové hudby a hráče na akordeon Ástora Piazzolla či autora saxofonové literatury G. Pierného. Tónům akordeonu dala vyniknout autorská skladba Michała Moce – Betelguese. Za dlouhotrvající potlesk poděkovali umělci přídavkem, který přinesli až do kostelních lavic mezi publikum. Návštěvníci se tak měli možnost zblízka prohlédnout unikátní akordeon Borsini.

Předposlední festivalový koncert získal na dobrovolném vstupném 12 132 korun. Na péči o kostely broumovské skupiny tak publikum dosavadních devíti koncertů přispělo částkou, která se pomalu blíží 140 tisícům korunám.

Osmý ročník festivalu Za poklady Broumovska se v sobotu 31. srpna rozloučí koncertem koncertního mistra České filharmonie Josefa Špačka (housle) a Stamicova kvarteta v kostele sv. Máří Magdalény v Božanově. Poslední letošní festivalový koncert začíná v 18 hodin, vstupné je dobrovolné.

Foto a video Jan Záliš

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)