Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Dixielandová smečka Louisovi sirotci vyprodala ArtCafé
banner

Dixielandová smečka Louisovi sirotci vyprodala ArtCafé

Jakub Šleis

Sobota, 27. září 2014

Dixielandová smečka Louisovi sirotci vyprodala ArtCafé

Středeční večer ArtCafé nabila energií dixielandová smečka Louisovi sirotci. Ve vyprodaném sálu Kreslírny bývalého klášterního gymnázia v Broumově předvedli skvělý výkon, za který sklízeli ovace publika již od první písně.

Louisovi sirotci jsou dixielandová skupina soustředěná okolo "brněnského Armstronga" Karla Stryka. Kapela datuje svůj vznik do roku 2005, kdy se přetavila z podobného seskupení Jazz Gang Brno. Repertoár večera byl průřezem poctivého raného jazzu a swingu. Lehkost podání, zajímavé aranže a přátelské vystupování Louisových sirotků vtáhlo do hudby všechny posluchače.

"ArtCafé jsme si skvěle užili. Velmi nás potěšila atmosféra, kterou posluchači v krásné Kreslírně vytvořili. Oceňuji vyspělost publika, které živě reagovalo na naši hudbu a dokázalo podpořit výkony mých spoluhráčů. Pro nás to by úžasný zážitek, který si s sebou povezeme domů do Brna," poznamenal po koncertě zpěvák Karel Stryk.

Podzimní program ArtCafé pokračuje 8. října jazzovým koncertem skupiny Miriam Bayle Trio, kterou vede jedna z nejvýznamnějších jazzových zpěvaček na české scéně Miriam Bayle, doplněna o klavír v podání Mateje Benka a kontrabas Petra Dvorského. Středeční večer 22. října bude patřit Ireně Budweiserové, dlouholeté člence kapely Spirituál kvintet, která vystoupí se svým projektem Blue Soul.

Více informací najdete na stránkách broumovského kláštera.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)