Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Dny nabité hudbou vyvrcholí v Broumově nočním koncertem Jiřího Bárty a společným vystoupením Epoque Quartet s Duem Siempre Nuevo
banner

Dny nabité hudbou vyvrcholí v Broumově nočním koncertem Jiřího Bárty a společným vystoupením Epoque Quartet s Duem Siempre Nuevo

Kateřina Ostradecká

Čtvrtek, 26. srpna 2021

Dny nabité hudbou vyvrcholí v Broumově nočním koncertem Jiřího Bárty a společným vystoupením Epoque Quartet s Duem Siempre Nuevo

Na pátek a sobotu 27. a 28. srpna připravil festival Za poklady Broumovska bohatý program, jehož vrcholem bude speciální páteční Bachovská noc za svitu svíček s violoncellistou Jiřím Bártou a sobotní koncert Epoque Quartet a Dua Siempre Nuevo. Ten ukončí letní hudební pouť po kostelích broumovské skupiny. Součástí doprovodného programu budou kytarové koncerty Alexandra Glize, prohlídky kláštera spojené s minikoncerty Tria Braunensis a divadlo pro děti v podání Naivního divadla Liberec.

Doprovodný program festivalu Za poklady Broumovska odstartuje prohlídkami broumovského kláštera spojenými s minikoncerty broumovského souboru Trio Braunensis. Prohlídky jsou připravené na pátek a sobotu od 10 a 14 hodin. Vstupenky za 160 korun je možné zakoupit na pokladně prohlídkového okruhu broumovského kláštera. Klášterní zahradu i kavárnu Dientzenhofer oživí v pátek a sobotu koncerty francouzského kytaristy Alexandra Glize, pro děti přichystal festival sobotní divadelní představení v klášterní zahradě v podání Naivního divadla Liberec: one woman show Jak chodil Kuba za Markytou (10:30 a 15:00) a Tři přadleny (13:00). Vstupné na akce v zahradě je dobrovolné.

Páteční celodenní program vyvrcholí speciálním nočním koncertem v klášterním kostele sv. Vojtěcha. Bachovská noc za svitu svíček přivítá od 21 hodin rezidenčního umělce festivalu, violoncellistu Jiřího Bártu, který uvede v sólovém recitálu výběr suit pro sólové violoncello Johanna Sebastiana Bacha. Vstupenky za 290 Kč lze zakoupit na pokladně prohlídkového okruhu broumovského kláštera nebo na smsticket.cz. Partnerem akce je společnost Z-Trade a svicky.cz.

Program koncertu:

Johann Sebastian Bach: Suity pro violoncello sólo
Suita č. 1 G dur BWV 1007

Suita č. 2 d moll BWV 1008
Suita č. 3 C Dur BWV 1009

Sobota 28. srpna pak bude v broumovském kostele sv. Petra a Pavla patřit souborům Epoque Quartet a Duo Siempre Nuevo. Závěrečný koncert festivalu v broumovských kostelích zakončí v soudobě laděném programu téma léta, připomene Dvořákovo výročí a uvede také kompozici rezidenčního skladatele festivalu Tomáše Illeho. Převážně moderní repertoár zahrnuje originální kompozice i úpravy pro smyčcové kvarteto a dvě kytary. Duchovní prostor kostela sv. Petra a Pavla zaplní kromě skladeb českých autorů Martina Brunnera, Petra Wajsara a Štěpána Raka i Piazzollova Ave Maria. Vstupné na koncert je dobrovolné, výtěžek putuje na pomoc kostelům. Místa na koncert je možné rezervovat na emailu tereza.kramplova@zapoklady.cz.

Program koncertu: 

Martin Brunner: 4+2

Tomáš Ille: Zrození nového tanga * rezidenční skladatel festivalu

Sergio Assad: Summer garden suite - výběr  

Antonín Dvořák: Romantický kus č. 1

Antonín Dvořák: Když mě stará matka

Django Reinhardt: Minor Swing

Astor Piazzolla: Ave Maria

Štěpán Rak: Didgeridoo

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)