Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Do druhé poloviny vstoupí festival Za poklady Broumovska za Broumovskými stěnami
banner

Do druhé poloviny vstoupí festival Za poklady Broumovska za Broumovskými stěnami

René Herzán

Čtvrtek, 2. srpna 2018

Do druhé poloviny vstoupí festival Za poklady Broumovska za Broumovskými stěnami

V sobotu 4. srpna se festival vydá za Broumovské stěny, do kostela sv. Prokopa v Bezděkově nad Metují. Festivalová znělka tu po 18. hodině přivítá mladou rakouskou trojici Accio Piano Trio. Vstupné na koncert je dobrovolné.

Houslista Clemens Böck, klavíristka Christina Scheicher a violoncellista Sebastian Bertoncelj vystoupí s tímto programem:

Joseph Haydn: Klavírní trio č. 43 C dur, Hob XV:27
Gerald Resch: Sostenuto pro klavírní trio
Felix Mendelssohn-Bartholdy: Klavírní trio č. 1 c moll, op. 66

Accio piano trio založil na Univerzitě Mozartem v Salzburku houslista Clemens Böck, dva roky působí s cellistou Leo Morellem. Soubor je vítězem Musica Juventutis, má za sebou debut ve vídeňském Konzerthausu. Festival dává příležitost mladým umělcům a vybírá ty nejlepší, Accio Piano trio tak zahraje na Broumovsku čerstvě po koncertech v zahraničí, plánují koncerty v Německu a Švácarsku, představili se také na Festivalu komorní hudby Salzburg 2017. Jsou součástí rakouského programu Jeunesse. V rámci našeho festivalu zazní také skladba soudobého rakouského autora psaná na objednávku.

Nad 13. ročníkem festivalu převzali záštitu Ministerstvo kultury, kardinál Dominik Duka OP a víceletou záštitu převzal Královéhradecký kraj.

Festival podpořili partneři MND, Kasper, město Broumov, Raiffeisen Leasing, Hobra-Školník, Státní fond kultury ČR, Ministerstvo kultury ČR, Královéhradecký kraj, Královéhradecká diecéze a místní farnosti, Benediktinské opatství sv. Václava v Broumově, Podnikatelský klub Broumovska, Dobrovolný svazek obcí Broumovsko, Region Broumovsko, Rakouské kulturní fórum, P-Transport, Clarina, Petrof a místní živnostníci a podnikatelé, kteří přebírají patronát nad koncerty ve svých obcích.

Mediálními partnery 13. ročníku festivalu jsou Harmonie, Radio Classic, Týdeník Rozhlas, Český rozhlas Hradec Králové, PROPAMÁTKY, scéna.cz a Naše Broumovsko. Aktuální informace naleznou zájemci na webu www.zapoklady.cz nebo na facebookovém profilu festivalu.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)