Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Do Edenu vtrhla parta německých nahých dračic Grausame Töchter
banner

Do Edenu vtrhla parta německých nahých dračic Grausame Töchter

René Herzán

Úterý, 12. června 2018

Do Edenu vtrhla parta německých nahých dračic Grausame Töchter

Zcela mimořádnou show zažil undergroundový klub Eden v Broumově. V sobotu zde vystoupila německá punková kapela Grausame Töchter. Kruté dcery, jak by se dal přeložit název skupiny, se do Broumova vydaly hned po pátečním koncertu v Hamburku.

Nahota, náznaky lesbického či orálního sexu, řetězy, masky a škrabošky, bičování. Jediný muž v kapele bubeník Gregor v děsivé masce, Era Kreuz s baskytarou na krku se tváří, že se jí to vlastně moc netýká. Hlavní zpěvačka je Aranea Peel, která kapelu společně s Gregorem Hennigem v roce 2009 v Hamburku založila. Grausame Töchter se neštítí žádného tématu, jsou skandální a jejich živá vystoupení jsou většinou v minimu oblečení (nebo v žádném). Proto jsou koncerty často "mládeži nepřístupné". Jednoduše, takovou show ještě Eden, ale ani Broumov, nezažil.

Poslední skladbou večer neskončil. Již trochu víc oděné dívky přišly mezi diváky a následovalo podepisování a focení. Obrovský rozdíl oproti některému velkopanskému a arogantnímu chování některých interpretů.

Se zpěvačkou skupiny Araneou Peel si popovídala Radka Chudomská:

Jak jste si dnešní koncert užily?

Bylo tu velmi speciální publikum, hrálo se nám moc dobře.

Očekávaly jste větší účast?

Ani ne. Město od města se liší, a na takhle malé město je to velmi dobré. Taky to asi souvisí s tím, že jsme tu poprvé. Lidé nás neznají, nebo nevědí, co očekávat. Každopádně, my si to na pódiu užíváme a nezáleží nám na tom, jestli přijde lidí 10, nebo 300.

Měly jste možnost si prohlédnout město, nebo okolí?

Bohužel jsme viděly Broumov pouze z auta, jelikož jsme jely přímo z Německa, kde jsme měly koncert včera. Ale příroda z auta vypadá nádherně, moc mi to připomíná místo, odkud pocházíme. Je tu takový zvláštním, magický klid.

A co říkáte na klub Eden?

Je to tu velice zajímavé. Je vidět, že to tu vše vzniklo se zapálením, a působí to na mě tak, že každý předmět zde tu má svůj vlastní příběh.

Myslíte, že se sem jednou vrátíte?

No, pokud by byla příležitost, tak se sem vrátíme moc rády. Jsme zvyklé na mnohem větší publikum, takže toto je příjemná změna.

Foto Milan Hanč

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)