Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Dostaveníčkem před kostelem se Trio Arundo rozloučilo s návštěvníky třetího festivalového koncertu
banner

Dostaveníčkem před kostelem se Trio Arundo rozloučilo s návštěvníky třetího festivalového koncertu

René Herzán

Pondělí, 18. července 2011

Dostaveníčkem před kostelem se Trio Arundo rozloučilo s návštěvníky třetího festivalového koncertu

Festival Za poklady Broumovska pokračoval v sobotu třetím koncertem v kostele sv. Markéty v Šonově, kde vystoupil soubor Trio Arundo.

Jan Souček na hoboj, Jan Mach na klarinet a Václav Vonášek na fagot předvedli díla světových mistrů v úpravě, která odpovídá jejich naturelu a kterou uváděli doprovodným slovem. Posluchači je odměnili opakovaným potleskem a dočkali se přídavku i závěrečného dostaveníčka před kostelem, kterým je Trio Arundo doprovázelo domů.

Dlouho před koncertem byly kostelní lavice zcela zaplněny. Ti, kteří se do nich nevešli, našli díky svolení děkana místní farnosti místo na ochozu. Šonovský kostel je výlučný nejen tím, že stojí zcela mimo zástavbu v krajině s rozhledem do všech světových stran, ale je jediným z deseti, ve kterých se koncerty konají, který nemá elektrický proud. Osvětlení svíčkami a sluncem dotváří patřičnou podvečerní atmosféru.

Na koncert přišlo 300 diváků a na dobrovolném vstupném přispěli do sbírky na opravu a úpravu kostelů částkou přesahující 14 tisíc korun. Po třech koncertech je tedy na kontě festivalu výtěžek z dobrovolného vstupného téměř 52 tisíc korun, kterými přispělo bezmála 1100 návštěvníků.

Při čtvrtém koncertu festivalu Za poklady Broumovska vystoupí v sobotu 23. července od 18 hodin v kostele sv. Maří Magdalény v Božanově soubor Clarinet Factory.

Zvuková fotoshow Jana Fliegera.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)