Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Druhá káva v Jazzové kavárně je dopita!
banner

Druhá káva v Jazzové kavárně je dopita!

Štěpán Přibyl

Čtvrtek, 22. března 2012

Druhá káva v Jazzové kavárně je dopita!

Trochu s rozpaky - to nebudu skrývat -  jsem ve středu, kolem šesté hodiny večerní, očekával příjezd kvinteta seskupeného kolem trumpetisty Juso Baroše.

Pánové si dali načas. Zbyla však i chvilka na rozpravu o repertoáru a o dění na jazzové scéně v Praze u sklenky vína či kávy ještě před začátkem koncertu. S trémou náctiletého uvedl jsem kapelu a v rychlosti spěchal do publika vyplňujícího celý prostor klášterní Kreslírny. Muzikanti rozjeli koncert opřený o tvorbu amerického trumpetisty Freddieho Hubbarda.

Původně domluvený kvartet rozšířil kapelník pro broumovské vystoupení o mladého vynikajícího saxofonistu Jana Feča. Hned po první skladbě bylo jasné, že publikum je velmi vřelé, vnímavé a velmi pružné. Energie doslova sršela jak z kapely, tak i z publika. Samotní hudebníci komentovali a hodnotili publikum v přestávce mezi sety, jako jedno z nejpříjemnějších a nejenergičtějších! Celý večer naplněný bee bopem, hard bopem, latinou a mainstreamem byl dozajista podstatnou, velkou událostí v kulturním dění Broumovského výběžku.

V březnu nás čeká poslechový večer věnovaný převážně velikánům bee bopu a v květnu se můžeme těšit na hardbopové až free jazzové trio saxofonisty Ondřeje Štveráčka.

(Autor je dramaturgem Jazzové kavárny. pozn. redakce)

Zvuková fotoshow Jana Fliegera.

Foto Jan Flieger

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)