Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Druhý koncert festivalu Za poklady Broumovska zpestří Duo du Rêve
banner

Druhý koncert festivalu Za poklady Broumovska zpestří Duo du Rêve

Kateřina Ostradecká

Sobota, 9. července 2016

Druhý koncert festivalu Za poklady Broumovska zpestří Duo du Rêve

Dnes 9. července od 18 hodin se v ruprechtickém kostele sv. Jakuba Většího uskuteční druhý koncert hudebního festivalu Za poklady Broumovska, na němž vystoupí Duo du Rêve. Flétnistka Jana Jarkovská a klavírista Bohumír Stehlík představí skladby Johanna Sebastiana Bacha, Josefa Suka, Franka Martina a Pavola Šimaie. Vstupné na koncert je dobrovolné. Výtěžek poputuje stejně jako v předchozích letech na péči o kostely, v nichž se koncerty konají.

Interpretace Dua du Rêve byla oceněna vítězstvími v mezinárodních soutěžích v Itálii, Paříži či Rakousku. Pro sezónu 2016/17 bylo Duo du Rêve zařazeno na prestižní Listinu mladých umělců Nadace Český hudební fond.

Flétnistka Jana Jarkovská studovala v rámci programu Erasmus na konzervatoři v italském Miláně a v roce 2012 působila tamtéž jako odborná asistentka. V letech 2013-2015 absolvovala postgraduální interpretační program na Royal College of Music ve Stockholmu pod vedením profesora Tobiase Carrona. Od roku 2014 je doktorandkou na HAMU v Praze. Vedle Dua du Rêve je Jana členkou souborů Bellatrix-Trio (flétna-violoncello-klavír) a Morgenstern Ensemble (soprán-flétna-klavír), s nímž se věnuje především soudobé hudbě.

Bohumír Stehlík vystudoval pražské Gymnázium Jana Nerudy s hudebním zaměřením v klavírní třídě profesorky Iriny Kondratěnko. Po roce na Akademii múzických umění v Praze zamířil r. 2011 do Švédska, kde studoval až do roku 2016 na jedné z nejprestižnějších skandinávských hudebních škol – Hudebním institutu Edsberg pod Royal College of Music ve Stockholmu pod vedením profesora Matse Widlunda. Bohumír je laureátem řady klavírních soutěží. Byl oceněn rovněž mnoha stipendii, naposledy stipendiem švédské Královské hudební akademie 2015. Vedle Dua du Rêve je členem mezinárodního souboru Ensemble D'Accord, který se věnuje repertoáru od klavírního tria až po kvintet. Kromě koncertní činnosti působí Bohumír jako vyučující na hudební akademii Ingesund při universitě Karlstad ve Švédsku.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)