Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Dva polické orchestry vystoupí na Koncertu vítězů Concerto Bohemia 2011 na pražském Žofíně
banner

Dva polické orchestry vystoupí na Koncertu vítězů Concerto Bohemia 2011 na pražském Žofíně

René Herzán

Středa, 9. listopadu 2011

Dva polické orchestry vystoupí na Koncertu vítězů Concerto Bohemia 2011 na pražském Žofíně

Smyčcový orchestr Archi piccoli a Velký dechový orchestr Big Band, oba ze Základní umělecké školy v Polici nad Metují, zvítězily ve svých kategoriích 20. ročníku národní rozhlasové soutěže mladých souborů a orchestrů Concerto Bohemia 2011 a budou hrát v sobotu 12. listopadu 2011 na Koncertu vítězů ve Velkém sále Paláce Žofín v Praze.

Český rozhlas 3 - Vltava vysílá koncert přímým přenosem od 19 hodin, Česká televize pořizuje záznam koncertu. Oba polické orchestry prošly vítězně prvním kolem soutěže a v březnovém finále byly hodnoceny další porotou, složenou z dirigentů předních českých profesionálních orchestrů, jejímž předsedou byl prof. Ilja Hurník.

Komorní smyčcový orchestr vznikl krátce po založení školy na podzim v roce 1991 z žáků přípravného oddělení Ladislava Michala – učitele hry na housle. Dnes soubor vystupuje pod uměleckým názvem Archi piccoli. Dirigent a zároveň umělecký vedoucí je Michaela Michalová.

Velký dechový orchestr Big Band je hudební těleso, které založil na podzim roku 2001 ředitel Základní umělecké školy v Polici nad Metují Lubor Bořek. Jejich hudba se zaměřuje na moderní repertoár - aranže filmové hudby, rockových i jazzových evergreenů a skladby pro dechové orchestry od mnoha světových autorů. Mezi členy souboru patří současní i bývalí studenti broumovského gymnázia - Petr Bigas, Pavel Kubeček, Jan Podstata, Karolína Šrámková, Hedvika Pohlová, Iveta Krucinová, Zuzana Valášková, Jan Blažek....

Big Band v pořadu ...a tuhle znáte?.

Foto archiv ZUŠ Police nad Metují

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)