Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Edgar’s Hair na skok v Soulkostele
banner

Edgar’s Hair na skok v Soulkostele

Šrumec, foto archiv Edgar´s Hair

Čtvrtek, 28. dubna 2022

Edgar’s Hair na skok v Soulkostele

Pokud vás neláká pálení čarodějnických ohňů, můžete v sobotu 30. dubna vyrazit za speciálním hudebním zážitkem do vernéřovického Soulkostela. Proběhne tam koncert kapel Edgar’s Hair a Flying Moon In Space.

Na konci dubna vyrazí na kratičké česko-slovenské turné dvě kapely spojené s vernéřovickým Soulkostelem – nizozemští Edgar’s Hair a němečtí Flying Moon In Space. Postupně navštíví Prahu, Bratislavu, Žilinu a turné zakončí „doma“ ve Vernéřovicích.

Edgar’s Hair z nizozemského Leidenu jsou kapelou, která hraje sférické a organicky rostoucí houpavé skladby, jaké by dokázali vytvořit třeba King Crimson nebo Soft Machine, ale zároveň je ovlivněná i modernějším zvukem kapel jako Mogwai nebo Sigur Rós. Zvuk kapely tvoří plochy kytaristy a zpěváka Hanse Brusseeho a baskytaristy Lea Zwaana. Vše drží pohromadě ostrý zvuk bicích Leona van de Leera. Psychedelický space rock? Na turné vyjíždějí se svým druhým albem In search of Starship 109, které je opět koncepční. Vypráví příběh o cestujícím, který zůstane opuštěný po nehodě své vesmírné lodi. Album je již dostupné na streamech, vinylová verze vyjde zanedlouho.

Hans Brussee je zároveň člověkem, který přišel s ideou Soulkostela ve Vernéřovicích na Broumovsku. Odkoupil starou ruinu velké poutní kaple, kterou zrekonstruoval, a nabízí ji hudebním promotérům a dalším zájemcům k realizaci jejich nápadů. V Soulkostele už mimo jiné vystoupili Jarboe, Savak, Insect Ark, The Telescopes nebo Buriers a pro spoustu domácích i zahraničních návštěvníků se stal oblíbeným místem.

Flying Moon in Space je šestičlenná kapela z německého Lipska. Vychází ze živých improvizací, které mohou trvat hodiny. V jejich zvuku se mísí krautrock, psychedelický pop, techno a elektronika. Skupina vydává u londýnského labelu Fuzz Club. V roce 2020 vydali eponymní debutové album. Letos jim zde vyšlo EP remixů, na kterém jejich skladby z debutu přepracovaly kapely jako Xiu Xiu, Suuns nebo A Place To Bury Strangers. Během léta 2021 měli v Soulkostele třítýdenní soustředění, při kterém nahrávali nový materiál, a právě zde se seznámili s Edgar’s Hair.

Koncert pořádá Šrumec.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)