Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Festival Za poklady Broumovska má za sebou tři hudební podvečery
banner

Festival Za poklady Broumovska má za sebou tři hudební podvečery

Markéta Hlavicová, mluvčí festivalu ZPB

Pondělí, 13. července 2015

Festival Za poklady Broumovska má za sebou tři hudební podvečery

Sobotní koncert festivalu Za poklady Broumovska pozval milovníky klasické hudby do zrekonstruovaného kostela sv. Markéty v Šonově. Vloni je vítalo lešení, letos si již mohli koncert akordeonisty Ladislava Horáka a violoncellisty Petra Nouzovského vychutnat pod novou střechou. Hudební partnerství akordeonu a violoncella přilákalo do malého kostelíka sv. Markéty více než 260 lidí, kteří zcela zaplnili místa k sezení i k stání, další seděli a naslouchali pod širým nebem.

Festival má za sebou teprve tři hudební podvečery, výtěžek z dobrovolného vstupného se ale již nyní blíži částce 100 tisíc korun. Návštěvníci koncertu Ladislava Horáka a Petra Nouzovského k tomu přispěli částkou přesahující 16 tisíc korun. Výtěžek je určen na péči o kostely broumovské skupiny.

Čtvrtý koncert hudebního festivalu Za poklady Broumovska představí talentovanou houslistku, mimořádnou studentku ve třídě prof. Rodneyho Frienda, nositele Řádu britského impéria za uměleckou a pedagogickou činnost, Julii Svěcenou. Společně s klavíristou Václavem Máchou posluchačům předvedou klasická díla J. S. Bacha, J. Brahmse, P. I. Čajkovského nebo B. Smetany v sobotu 18. července v kostele sv. Jiří a Martina v Martínkovicích. Koncert začíná v 18 hodin. Vstupné je dobrovolné.

Foto Jaroslav Winter

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)