Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Festival Za poklady Broumovska o víkendu online i naživo
banner

Festival Za poklady Broumovska o víkendu online i naživo

Kateřina Ostradecká

Pátek, 10. července 2020

Festival Za poklady Broumovska o víkendu online i naživo

V sobotu 11. července od šesti hodin uvede festival Za poklady Broumovska záznam prvního letošního koncertu pro veřejnost z vižňovského kostela sv. Anny. V podání Jany Šrejmy Kačírkové, kytaristy Lukáše Sommera a M. Nostitz Quartet zazní světová premiéra Lukáše Sommera i úpravy sopránových árií v neobvyklém spojení se smyčcovým kvartetem a kytarou. Záznam bude přenášet internetová televize Mall.tv a festival na svých sociálních sítích. Hned v neděli 12. července rozezní otovický kostel sv. Barbory živé vystoupení mezzosopranistky Ester Pavlů, barytonisty Romana Hozy a klavíristy Ahmada Hedara.

Sobota 11. 7. 2020 / 18:00, online

V sobotu 11. července v 18:00 zazní na webu internetové televize Mall.tv a na sociálních sítích festivalu (facebook a youtube) tradiční festivalová znělka, která odstartuje záznam koncertu sopranistky Jany Šrejmy Kačírkové, kytaristy Lukáše Sommera a M. Nostitz Quartet ze začátku července. V rámci série #kulturažije zazní v úpravách Lukáše Sommera hudba Wolfganga Amadea Mozarta, Josefa Myslivečka a Christopha Willibalda Glucka. Ve světové premiéře představí festival Sommerovu kompozici La pace fra la virtù e la bellezza, aneb Smír mezi ctností a krásou, podle které byl celý program také pojmenován. Koncert je možné podpořit na darovacím portálu https://www.darujme.cz/projekt/1203098.

Program koncertu:

Luigi Boccherini
Kvintet D dur G 448
2. věta Pastorale
Christoph Willibald Gluck
árie Sesta „Se mai senti spirarti sul volto“ z opery La clemenza di Tito
Wolfgang Amadeus Mozart
Il Re pastore KV 208 – předehra k opeře
árie Aminta „L‘amerò, sarò costante“
Josef Mysliveček
Smyčcový kvartet C dur
1. Allegro moderato, 2. Andante, 3. Presto
árie Argénis „Che non mi disseun di'“z opery Olimpiade
Lukáš Sommer
Suita ve starém stylu pro sólovou kytaru
1. Overture, 2.Trio, 3. Fuga, 4. Pavana, 5. Ballata
La pace fra la virtù e la bellezza (Smír mezi ctností a krásou) - světová premiéra
Wolfgang Amadeus Mozart
Smyčcový kvartet F dur
1. věta Allegro moderato
árie Vitellie „Non più di fiori“z opery La clemenza di Tito

Neděle 12. 7. 2020 / 18:00, Otovice

Hosty dalšího živého koncertu festivalu Za poklady Broumovska budou mezzosopranistka Ester Pavlů, barytonista Roman Hoza a klavírista Ahmad Hedar. Koncert se koná v mimořádném nedělním termínu 12. července od 18 hodin v otovickém kostele sv. Barbory. Opět se bude vysílat také ze záznamu, a to následující sobotu 18. 7. na internetové televizi Mall.tv a sociálních sítích festivalu. Koncert bude zaznamenávat také Český rozhlas Vltava.

"Podpora mladé generace a představování interpretů, kteří v regionu neúčinkovali, je jedním z cílů festivalu. Letos se nám ho podařilo splnit angažováním dvou mladých pěvkyň, sopranistky Jany Šrejmy Kačírkové a mezzosopranistky Ester Pavlů a barytonisty Romana Hozy. Špičkové spojení mladých pěveckých hvězd navazuje na velmi úspěšné koncerty Evy Urbanové nebo Štefana Margity v minulých ročnících," říká Tereza Kramplová, ředitelka festivalu.

Vstupné na koncert je dobrovolné, výtěžek putuje na pomoc kostelům.

Program koncertu:

Johann Sebastian Bach: Magnificat – Quia fecit mihi magna
Antonín Dvořák: Biblické písně
Hector Berlioz: Les nuits d´été
Antonín Dvořák: O Sanctissima

Aktuální informace a fotogalerie z předchozích koncertů najdou zájemci na webu www.zapoklady.cz nebo na facebookovém profilu festivalu.

Nad 15. ročníkem festivalu převzali osobní záštitu ministr kultury ČR Lubomír Zaorálek, kardinál Dominik Duka OP a víceletou záštitu převzal Královéhradecký kraj.

Hlavními partnery festivalu jsou Ministerstvo kultury ČR, Královéhradecký kraj, město Broumov a společnost MND. Významnými partnery jsou Hobra-Školník, Státní fond kultury ČR, Dobrovolný svazek obcí Broumovsko, Raiffeisen Leasing, Kasper a Wikov. Partnery festivalu jsou královéhradecká diecéze a místní farnosti, Benediktinské opatství sv. Václava v Broumově, Agentura pro rozvoj Broumovska, Podnikatelský klub Broumovska, Z-Trade, Region Broumovsko, Rakouské kulturní fórum, velvyslanectví Polska, společnost Petrof, penzion Jízdárna Hejtmánkovice a místní živnostníci a podnikatelé, kteří přebírají patronát nad koncerty ve svých obcích. Mediálními partnery 15. ročníku festivalu jsou Mall.tv, Radio Classic, Český rozhlas Hradec Králové, Klasikaplus.cz, Opera+, časopis Harmonie, PROPAMÁTKY, scéna.cz a Naše Broumovsko.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)