Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Festival Za poklady Broumovska pokračoval pátým koncertem v otovické Barboře
banner

Festival Za poklady Broumovska pokračoval pátým koncertem v otovické Barboře

Kateřina Ostradecká

Pondělí, 30. července 2018

Festival Za poklady Broumovska pokračoval pátým koncertem v otovické Barboře

Kostel sv. Barbory v Otovicích byl v sobotu 28. července místem konání pátého koncertního zastavení letního hudebního festivalu Za poklady Broumovska. Festival se tak dostal do své poloviny.

V otovickém kostele, který pochází z dílny slavného architekta Kryštofa Dientzenhofera, vystoupili fagotista Adam Plšek, laureát rozhlasové soutěže Concertino Praga, a klavíristka Eliška Tkadlčíková, vítězka Mezinárodní soutěže pro mladé klavíristy Broumovská klávesa. Oba protagonisté se představili sólově, Adam pak doplnil podvečerní program Vivaldiho koncertem za doprovodu vyhledávaného klavíristy Stanislava Gallina. 205 posluchačů mělo možnost zaposlouchat se během krásného letního podvečeru do skladeb Antonia Vivaldiho, Johanna Sebastiana Bacha nebo Fryderyka Chopina. Díky dobrovolnému vstupnému, které je pojítkem všech festivalových koncertů, se vybralo 15 005 korun.

"Adam i Eliška se na festivalu Za poklady Broumovska představují poprvé. Oba zastupují nejmladší generaci špičkových umělců, svoje vystoupení získali jako cenu našeho festivalu za své výkony v soutěžích Concertino Praga a Broumovská klávesa. Podpora mladé generace je jedním z cílů festivalu a bude jistě zajímavé sledovat jejich budoucí kariéru. Možná, za pár let, až se k nám vrátí, budeme daleko obtížněji hledat volný termín v jejich koncertních kalendářích," uvedla Tereza Kramplová, ředitelka festivalu.

V sobotu 4. srpna se festival vydá za Broumovské stěny, do kostela sv. Prokopa v Bezděkově nad Metují. Festivalová znělka tu po 18. hodině přivítá mladou rakouskou trojici Accio Piano Trio. Vstupné na koncert je dobrovolné.

Foto Tomáš Hejzlar

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)