Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Festival Za poklady Broumovska pokračuje koncertem v Polici nad Metují
banner

Festival Za poklady Broumovska pokračuje koncertem v Polici nad Metují

Kateřina Ostradecká

Čtvrtek, 9. srpna 2018

Festival Za poklady Broumovska pokračuje koncertem v Polici nad Metují

V sobotu 11. srpna se uskuteční další festivalový koncert v Polici nad Metují. Představí se zde finský hornista Esa Tapani, dále Zuzana Rzounková, Jan Vobořil a klavíristka Jana Goliášová. Vstupné na koncert je dobrovolné.

Uvedení hudebníci vystoupí s tímto programem:

Georg Phillippe Telemann: Koncert pro lesní roh D dur
Paul Dukas: Villanelle
Louis Dauprat: Trio pro lesní rohy a klavír
R. Strauss: Mondsheinmusik aus Capriccio
Franz Strauss: Nocturno pro lesní roh a klavír
Petr Iljič Čajkovskij: 2. věta Symfonie č. 5 (úprava pro lesní roh a klavír)

Finský hornista Esa Tapani je po izraelsko německém Saar Bergerovi a americkém Kerry Turnerovi třetím mezinárodním hornistou, který se na festivalu představí. Jeho koncert je vyvrcholením Letních hornových kurzů, kde bude působit společně s českými špičkovými hráči na lesní roh a lektory, Zuzanou Rzounkovou a Janem Vobořilem. Oba jsou hráči nejlepších českých symfonických těles, Zuzana Rzounková je sólohornistkou Symfonického orchestru hlavního města Prahy FOK a pedagogem brněnské JAMU, Jan Vobořil je sólohornistou České filharmonie.

Nad 13. ročníkem festivalu převzali záštitu Ministerstvo kultury, kardinál Dominik Duka OP a víceletou záštitu převzal Královéhradecký kraj.

Festival podpořili partneři MND, Kasper, město Broumov, Raiffeisen Leasing, Hobra-Školník, Státní fond kultury ČR, Ministerstvo kultury ČR, Královéhradecký kraj, Královéhradecká diecéze a místní farnosti, Benediktinské opatství sv. Václava v Broumově, Podnikatelský klub Broumovska, Dobrovolný svazek obcí Broumovsko, Region Broumovsko, Rakouské kulturní fórum, P-Transport, Clarina, Petrof a místní živnostníci a podnikatelé, kteří přebírají patronát nad koncerty ve svých obcích.

Mediálními partnery 13. ročníku festivalu jsou Harmonie, Radio Classic, Týdeník Rozhlas, Český rozhlas Hradec Králové, PROPAMÁTKY, scéna.cz a Naše Broumovsko.

Aktuální informace naleznou zájemci na webu www.zapoklady.cz nebo na facebookovém profilu festivalu.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)