Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Festival Za poklady Broumovska pokračuje recitálem violoncellisty Ivana Vokáče
banner

Festival Za poklady Broumovska pokračuje recitálem violoncellisty Ivana Vokáče

Markéta Hlavicová, mluvčí festivalu ZPB

Středa, 5. srpna 2015

Festival Za poklady Broumovska pokračuje recitálem violoncellisty Ivana Vokáče

Sedmý koncert festivalu Za poklady Broumovska nabídne recitál jednoho z nejvýraznějších českých violoncellistů mladé generace Ivana Vokáče. V kostele sv. Barbory v Otovicích v sobotu 8. srpna publikum v jeho podání vyslechne Bachovu Suitu d moll nebo Petrášovu Hukvaldskou fantazii. Koncert začíná v 18 hodin, vstupné je dobrovolné.

Ivan Vokáč je absolventem hry na violoncello na Pražské konzervatoři, nyní studuje na Akademii múzických umění v Praze ve violoncellové třídě prof. Miroslava Petráše. V roce 2008 vystoupil na zahajovacím koncertu v Dvořákově síni Rudolfina v rámci oslav výročí Pražské konzervatoře s Koncertem h moll Antonína Dvořáka. Je laureátem řady mezinárodních interpretačních soutěží. V roce 2010 vyhrál soutěž o stipendium, kterou pořádá nadace Yamaha Music Foundation of Europe a v roce 2012 se stal nejúspěšnějším českým účastníkem mezinárodní soutěže Pražské jaro.

Jako sólista se představil na řadě festivalů, jak v Čechách (Talichův Beroun, Mladá Praha, Mladé pódium), tak i v zahraničí (Festival l'Eté Musical en Bergerac - Francie, Music Home Alive Festival - Holandsko), pravidelně spolupracuje s Českou televizí a Českým rozhlasem.

Program koncertu

J. S. Bach: Suita d moll
M. Reger: Suita č. 2 d moll
Z. Kodaly: 1. věta Sonáty
M. Petráš: Hukvaldská fantazie

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)