Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Festival Za poklady Broumovska představil v Polici nad Metují polské interprety
banner

Festival Za poklady Broumovska představil v Polici nad Metují polské interprety

Kateřina Ostradecká

Pondělí, 8. července 2019

Festival Za poklady Broumovska představil v Polici nad Metují polské interprety

Dvě stě padesát čtyři posluchačů si ve sváteční sobotu 6. července přišlo vyslechnout druhý koncert festivalu Za poklady Broumovska. Ten se konal v polickém kostele Nanebevzetí Panny Marie pod záštitou Velvyslanectví Polské republiky v Praze.

V horkém letním podvečeru měli návštěvníci možnost zaposlouchat se do českého a polského repertoáru v podání členů polských smyčcových orchestrů Inter>CAMERATA a Komorního orchestru Radom pod dirigentskou taktovkou Jana Jakuba Bokuna.

Poprvé se letos na festivalu rozezněl saxofon – v rukou polské saxofonistky Magdaleny Jakubske-Szymiec, v českých premiérách skladeb Łukasze Wośe. Na programu dále zaznělo Adagio pro smyčce Samuela Barbera a Sukova Serenáda pro smyčce. Saxofon dostane během léta prostor ještě dvakrát – spolu s akordeonem v Šonově, prostřednictvím rakouského Dua Aliada, a spolu s klarinetem v Teplicích nad Metují, v kostele Panny Marie Pomocné, během vystoupení sourozenců Bubregových, absolutních vítězů soutěže Concertino Praga.

"Druhý festivalový koncert byl mimořádný uvedením dvou českých premiér a přesahem do Polska, k našim sousedům. Koncert nahrával zkušený tým Českého rozhlasu Vltava, posluchači si tak budou moci koncert připomenout ze záznamu. Naše díky putují za našimi festivalovými návštěvníky, kteří tentokrát do festivalových kasiček přispěli dobrovolným vstupným ve výši 18444 korun," uvedla výkonná ředitelka festivalu Tereza Kramplová.

Foto Tomáš Hejzlar

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)