Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Festival Za poklady Broumovska přivítá zahraniční hosty
banner

Festival Za poklady Broumovska přivítá zahraniční hosty

MARKÉTA HLAVICOVÁ

Pátek, 23. srpna 2013

Festival Za poklady Broumovska přivítá zahraniční hosty

Polské hudební duo Clarideon bude hostem devátého podvečera festivalu Za poklady Broumovska. Klarinetista Jan Jakub Bokun a akordeonista Michał Moc předvedou své mistrovství oceněné na řadě mezinárodních hudebních soutěží festivalovému publiku v sobotu 24. srpna od 18 hodin v kostele Všech svatých v Heřmánkovicích.

Jan Jakub Bokun,

polský klarinetista a dirigent, se představil na pódiích většiny evropských zemí, USA, Mexika, Spojených Arabských Emirátů, Japonska, Chile a Argentiny. Studoval na wroclavské hudební akademii a v Paříži u Guye Dangaina. V květnu 2011 získal magisterský diplom v oboru dirigování na univerzitě v Los Angeles. Jako dirigent se Jan Jakub Bokun představil s mnoha polskými komorními i symfonickými tělesy. V únoru 2010 debutoval s Pražskou komorní filharmonií. Jako sólista i dirigent je laureátem mnoha soutěží (např. Witold Lutoslawski Conducting Competition). Reprezentoval Polsko na Clarinetfestu ve Stockholmu a Tokyu, jako lektor se účastnil mnoha masterclassů v Polsku, Bulharsku, Čechách, Španělsku, Francii ad. Spolupracuje s polským rozhlasem a televizí, na svém kontě má 10 sólových alb pro labely Koch CLASSICS, JBRecords a DUX. V současnosti působí na hudební fakultě wroclavské akademie, kde učí klarinet a komorní hudbu.

Michał Moc,

polský akordeonista a skladatel, studoval na wroclavské akademii pod vedením profesorky Grażyny Pstrokońska-Nawratilové. Je laureátem několika skladatelských soutěží (soutěž Andrzeje Panufnika v Krakově, International Composition Competition nadace Franze Josefa Reinla ve Vídni/Mnichově ad.). Michał Moc je také výjimečný hráč na akordeon, zvítězil v mnoha polských soutěžích (Chełm, Zgierz, Mława). Je laureátem varšavské soutěže pro mladé, interpret z roku 2001. Spolupracoval s mnoha symfonickými tělesy doma i v zahraničí (Německo, Dánsko, Japonsko, Francie, Španělsko ad.). Hraje na nástroj Borsini, díky finanční podpoře fondů ministerstva kultury. Od roku 2007 je zařazen do programu, který podporuje mladé interprety, založeného evropským hudebním centrem Krzystofa Pendereckého.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)