Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Festival Za poklady Broumovska se od srpna vrací k obvyklému formátu koncertů pro veřejnost v kostelích broumovské skupiny
banner

Festival Za poklady Broumovska se od srpna vrací k obvyklému formátu koncertů pro veřejnost v kostelích broumovské skupiny

Kateřina Ostradecká

Středa, 29. července 2020

Festival Za poklady Broumovska se od srpna vrací k obvyklému formátu koncertů pro veřejnost v kostelích broumovské skupiny

Letní festival Za poklady Broumovska se tento týden přehoupne do své druhé poloviny. Na přelomu týdne – ve čtvrtek 30. 7. od 19:30 – nabídne v Hejtmánkovicích podvečer pod širým nebem s Cimbálovou muzikou Milana Broučka. V sobotu 1. 8. se přesune do Bezděkova nad Metují, kde v kostele sv. Prokopa vystoupí od 18 hodin hobojista Martin Daněk, cembalistka Monika Knoblochová a violoncellistka a hráčka na violu da gamba Mélusine de Pas. Vrací se tak ke svému obvyklému formátu koncertů v kostelích broumovské skupiny.

Čtvrtek 30. 7. – Hejtmánkovice

Čtvrteční koncert cimbálové kapely z Plzně ve stylu piknikového podvečera bude příjemným strávením konce letního dne v unikátní broumovské krajině. Cimbálová muzika Milana Broučka hraje nejen tradiční repertoár určený pro tuto formaci, ale i úpravy rockových kapel jako Metallica nebo Pink Floyd. Večer se uskuteční od půl osmé na kopečku nad penzionem Jízdárna Hejtmánkovice, vstupné je dobrovolné.

"Na místě bude kolem 50 míst k sezení pro starší posluchače, jinak doporučujeme vlastní deky s sebou. Zajištěno bude drobné občerstvení, parkování bude vyhrazeno před Jízdárnou v Hejtmánkovicích, na kopeček se pak posluchači přesunou pěšky. V omezeném množství bude zajištěno i parkování přímo na kopečku, a to především pro méně mobilní posluchače, ideálně s návratem řidiče zpět na parkoviště. V případě špatného počasí akce proběhne na Jízdárně v Hejtmánkovicích," uvedli organizátoři.

Sobota 1. 8. – Bezděkov nad Metují

Sobotním koncertem se festival vrací k tradiční dramaturgii i tradičnímu formátu koncertů. V kostele sv. Prokopa v Bezděkově nad Metují vystoupí od osmnácti hodin vítěz Pražského Jara 2019, hobojista Martin Daněk, spolu s cembalistkou Monikou Knoblochovou a francouzskou violoncellistkou a hráčkou na violu da gamba Mélusine de Pas.

"Dlouhodobá spolupráce s mezinárodními domácími soutěžemi ukazuje, že festival podporou mladých zvolil správný směr. Kromě Pražského jara spolupracujeme například i s Broumovskou klávesou. Pro naše posluchače je určitě zajímavé sledovat vývoj profesionální kariéry mladých interpretů a těšit se z jejich návratů na festival po letech uměleckého zrání," dodává ředitelka festivalu Tereza Kramplová.

Program:

Georg Friedrich Händel: Sonáta F dur pro hoboj a basso continuo HWV 363a
Jean Philippe Rameau: Piecès de clavecin en concert: Concert č. 5
Francois Couperin: Les Goûts-réunis, ou Nouveaux concerts: Concert XIV.
Giuseppe Sammartini: Sonáta G dur pro hoboj a basso continuo

Kromě tradičního dobrovolného vstupného, které festival každoročně věnuje na záchranu kostelů, mohou posluchači podpořit festival také na webu https://www.darujme.cz/projekt/1203098. Aktuální informace naleznou zájemci na webu www.zapoklady.cz nebo na facebookovém profilu festivalu.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)