Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Festival Za poklady Broumovska vstoupí do své druhé poloviny koncertem Dvořákova tria
banner

Festival Za poklady Broumovska vstoupí do své druhé poloviny koncertem Dvořákova tria

Markéta Hlavicová, mluvčí festivalu ZPB

Středa, 29. července 2015

Festival Za poklady Broumovska vstoupí do své druhé poloviny koncertem Dvořákova tria

Festival Za poklady Broumovska vstupuje v sobotu 1. srpna do své druhé poloviny koncertem Dvořákova tria v kostele sv. Máří Magdalény v Božanově. Koncert začíná v 18 hodin. Vstupné je dobrovolné.

Desátý ročník festivalu již do kostelů na Broumovsku přilákal 2 094 lidí, kteří zatím na dobrovolném vstupném přispěli na péči o tyto unikátní sakrální památky částkou 137 693 korun. To je po pěti koncertech téměř stejná částka, jako byl celkový výtěžek z dobrovolného vstupného za deset festivalových koncertů šestého ročníku v roce 2011.

Dvořákovo trio spojuje tři mladé hudebníky, klavíristu Ivo Kahánka, houslistu Jana Fišera a violoncellistu Tomáše Jamníka, kteří patří k interpretační špičce ve svých oborech. Pod původním názvem Trio Concertino začal soubor působit v současném složení již v roce 2004 na HAMU v Praze, v témže roce přišel první úspěch souboru v podobě vítězství na 9. ročníku Interpretační soutěže Nadace Bohuslava Martinů. V roce 2007 soubor obdržel Cenu Českého spolku pro komorní hudbu, jejíž součástí bylo debutové vystoupení ve Dvořákově síni pražského Rudolfina.

Dvořákovo trio vystupuje pravidelně na zahraničních pódiích. V uplynulé sezóně absolvoval soubor turné po Německu a Lucembursku, vystoupení v rámci řady odpoledních koncertů v Berlínské filharmonii, kritikou oceněné provedení Beethovenova Trojkoncertu za doprovodu orchestru PKF – Prague Philharmonia v pražském Rudolfinu či koncert na festivalu Concentus Moraviae. V nadcházející sezóně čeká Dvořákovo trio recitál v cyklu Spolku pro komorní hudbu při České filharmonii ve Dvořákově síni Rudolfina, účinkování s Komorní filharmonií Pardubice či vystoupení na prestižním festivalu Dresdner Musikfestspiele.

Program koncertu

J. Sibelius: Klavírní trio a moll

1. Allegro con brio
2. Andante
3. Menuetto

E. Grieg: Andante con moto c moll

B. Smetana: Klavírní trio g moll, op.15

1. Moderato assai
2. Allegro ma non agitato
3. Finale. Presto

Video archiv Královéhradeckého kraje

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)