Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Festival Za poklady Broumovska vstoupil do druhé poloviny
banner

Festival Za poklady Broumovska vstoupil do druhé poloviny

Markéta Hlavicová, mluvčí festivalu ZPB

Pondělí, 4. srpna 2014

Festival Za poklady Broumovska vstoupil do druhé poloviny

V  sobotu 2. srpna vstoupil hudební festival Za poklady Broumovska šestým koncertem do své druhé poloviny. Kostel Povýšení svatého Kříže v Adršpachu se začal plnit už více než hodinu před začátkem koncertu sopranistky Lucie Silkenové, houslistky Markéty Janouškové a klavíristy Miroslava Sekery, které čtením z milostné korespondence skladatele Zdeňka Fibicha a jeho lásky Anežky Schulzové doplňoval herec a režisér Ondřej Kepka.

Obrovský zájem téměř čtyř stovek posluchačů, kteří už krátce po páté hodině zcela zaplnili nepříliš velký adršpašský kostel, účinkující nadchl. "Byli velmi mile překvapeni množstvím lidí, kteří na koncert přišli. Kostel se zaplnil dlouho před začátkem koncertu. Počasí nám naštěstí přálo, takže ti, kdo už se nevešli pod střechu, seděli venku na trávě a vyslechli koncert pod širým nebem. Jsme moc rádi, že si náš festival vybudoval tak širokou popularitu. Zájem posluchačů ani při jeho devátém ročníku nijak neklesá. A to nás ještě čekají dvě největší hvězdy letošního ročníku – harfenistka Kateřina Englichová a houslista Pavel Šporcl," těší se ze zájmu návštěvníků ředitelka festivalu Marcela Lilingová.

Dobrovolné festivalové vstupné je určeno na péči o kostely broumovské skupiny, návštěvníci šestého koncertu přispěli částkou přesahující 18 tisíc korun, dosavadní celkový výtěžek se blíží už 100 tisícům korun.

V sobotu 9. srpna otevře festival Za poklady Broumovska sedmý kostel broumovské skupiny. Tentokrát pozve posluchače do kostela sv. Máří Magdaleny v Božanově na koncert harfenistky Kateřiny Englichové. V jejím mistrovském podání si budou návštěvníci koncertu moci vychutnat například Suitu pro harfu od Luboše Sluky, Debussyho Svit luny nebo Trnečkovu úprava Smetanovy Vltavy pro harfu.

Foto Jan Záliš

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)