Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Festival zakončí sobotní koncert japonské klavíristky Mio Sakamoto
banner

Festival zakončí sobotní koncert japonské klavíristky Mio Sakamoto

Markéta Hlavicová

Středa, 29. srpna 2012

Festival zakončí sobotní koncert japonské klavíristky Mio Sakamoto

Poslední letošní koncert festivalu Za poklady Broumovska bude patřit mladé japonské klavíristce Mio Sakamoto. V jejím podání zazní díla J. S. Bacha, A. Dvořáka, B. Smetany a V. Nováka. Festival se se svými návštěvníky rozloučí v kostele sv. Jakuba Většího v Ruprechticích v sobotu 1. září v 18 hodin. Vstupné je dobrovolné.

Mio Sakamoto hraje na klavír již od svých tří let. Po soukromých hodinách klavíru navštěvovala hudební školu při univerzitě Toho-Gakuen u profesorky Akiko Inoue. Od roku 1995 žije v Čechách, je absolventkou Pražské konzervatoře v klavírní třídě prof. Jana Novotného. Svá studia zakončila úspěšně v roce 2004 sólovým recitálem a vystoupením s orchestrem.

Mio Sakamoto získala několik ocenění na mezinárodních klavírních soutěžích. Jejím největším úspěchem je druhá cena ze Smetanovské klavírní soutěže, spolu s cenami za nejlepší provedení klasické sonáty, cenou Českého rozhlasu a cenou Smetanova sdružení. Je též laureátkou druhé ceny rozhlasové soutěže Concertino Praga. V posledních letech spolupracuje se Západočeským symfonickým orchestrem Mariánské Lázně, pravidelně koncertuje se členy Sukova komorního orchestru. V současné době je studentkou pedagogické fakulty Univerzity Karlovy v Praze, obor hudební výchova a klavír, ve třídě prof. Michala Rezka.

Program koncertu

Johann Sebastian Bach - Italský koncert F dur BWV 971

Bedřich Smetana - Tři salónní polky op. 7

Vítězslav Novák - Písně zimních nocí

Antonín Dvořák - Silhouetty op. 8

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)