Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Film Velký finále bude k vidění na Nebíčku
banner

Film Velký finále bude k vidění na Nebíčku

Text a foto Jitka Smolíková

Středa, 19. června 2024

Film Velký finále bude k vidění na Nebíčku

Nejpočetnější filmová delegace v historii a snímek, který postavil diváky na nohy. Taková byla světová premiéra filmu Velký finále PSO na Zlín Film Festivalu. Celovečerní snímek Dominika Kalivody mapuje život orchestru od oslav 10. narozenin ve vyprodané Lucerně, přes útlum do ticha pandemie až po Velké finále Smetanovy Litomyšle. Podaří se postavit šapitó a přijme pozvání Paul McCartney? A jde vůbec mezi tím vším najít cestu k rovnováze mezi osobním a pracovním životem, nadšením a dospíváním? To můžete zjistit sami už v sobotu 6. července, kdy se Police Symphony Orchestra vydá s filmem i koncertem do domovské Police nad Metují.

Zlín Film Festival se zaměřuje na filmy pro děti a mládež a je jednou z nejstarších a největších filmových přehlídek svého druhu na světě. Velký finále PSO si festival vybral rovnou jako svůj zahajovací film, a tak se ve čtvrtek 30. května po červeném koberci prošla kromě lidí, kteří se podíleli na realizaci filmu, také stovka členů Police Symphony Orchestra.

„U sledování se dost možná přistihnete, že téhle sympatické partě od srdce fandíte, přestože jejich hudbu neposloucháte, v životě jste nebyli na jejich koncertu a o jejich existenci máte maximálně zběžné ponětí. V jádru totiž jde o univerzální příběh o snaze zapadnout a plnit si sny,“ zhodnotil Velký finále PSO Martin Mažári pro Totalfilm. A ke svému hodnocení přidal rovnou čtyři hvězdičky z pěti.

Další plány přibližuje zakladatelka PSO, Petra Soukupová: „Na uvedení filmu čekáme dva roky od posledního natáčecího dne, takže teď máme velkou radost a taky trochu trému, že ta chvíle, kdy vyrazí do světa, je tady. Od začátku jsme si přáli dvě věci – propojit projekce s živým koncertem a odstartovat filmovou šňůru tam, odkud pocházíme. Myslím, že je to jedna z důležitých věcí, kterou film ukazuje – že i na malém městě, jako je Police nad Metují, mohou mít lidé velké sny. Takže teď se těšíme, až 6. července film uvidíme doma s těmi, kteří nás znají a podporují spoustu let.“

Letní kino i koncertní pódium vyrostou na polické sjezdovce Nebíčko. Večer začne koncertem PSO ve 20:30, po kterém bude následovat projekce filmu. Na místě bude k dispozici občerstvení i nápoje, sezení si diváci mají zajistit vlastní dle potřeby. Přestože sjezdovka v Polici nad Metují, na které PSO už v minulosti vystupovali, pojme tisíce diváků, organizátoři upozorňují na to, že kapacita akce je omezená – i z toho důvodu, aby si všichni projekci filmu a koncert užili co nejvíc. Vstupenky můžete zakoupit na GoOutu.

Nebude to ale poslední zážitek, který PSO společně s filmem chystá. Pokračovat budou premiérou v Praze 29. srpna a o týden později, 7. září, vyrazí do Litomyšle. Více informací najdete na webu www.policesymphonyorchestra.cz nebo sociálních sítích.

 

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)