Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Free World Broumov 2021
banner

Free World Broumov 2021

Petr Štěpnička

Úterý, 13. dubna 2021

Free World Broumov 2021

Rozhovor se Stanislavem Pitašem o 2. ročníku akce Free World Broumov, která by se měla uskutečnit poslední červnovou sobotu.

Chystá se 2. ročník Free World Broumov, znamená to, že se ten 1. povedl? Jaké na něj byly ohlasy, kolik zhruba přišlo lidí?

Myslím, že se vyvedl, hlavně počasí vyšlo, i když jsme kvůli předpovědi museli začít dřív, což se nakonec ukázalo jako správné řešení. Lidí přišlo asi 250 až 300, nemám jedinou negativní reakci, mně samotnému chvílemi běhal mráz po zádech, jaký jsem z toho měl úžasný pocit.

Kostelní náměstí, kde se koncert náhradně konal, se osvědčilo?

Ano, a zaplaťpánbůh, že neklaplo původně plánované Mírové náměstí, protože prostor Kostelního náměstí se ukázal jako naprosto ideální, a proto budeme na tomto místě pokračovat.

Na plakátu nevidím, že byste sháněli hudebníky, jak je to?

Hudebníky hledáme, na elektronickém plakátu to není, ale vše zůstává stejné, jako v případě 1. ročníku. Muzikanty sháníme a všichni se můžou prozatím řídit informacemi, které jsou na facebookové stránce Free World Broumov. Hlásit se může kdokoli, a to na mail sgpitas@gmail.com nebo radabenda@gmail.com, a jestli někdo bude chtít zahrát na jiné nástoje, nežli jsou ty uvedené, klidně může. Chystáme ještě papírové plakáty, kde už budou napsány všechny informace. Každopádně lidé, kteří hráli loni, slíbili, že přijedou i letos.

Kdo potáhne akci z pódia?

Kapela Echt!, což jsou mí velcí kamarádi a myslím, že i hromada místních lidí je má ráda. Sám jsem zvědav, jak budou kluci hrát písničku např. od Neila Younga a dalších.

Tím se dostáváme k výběru skladeb, jaký bude?

Zazní stejná směs známých hitovek, jako loni, plus pět songů od kapely Echt! Seznam je uvedený na plakátu. Dalším písním se nebráníme, záleží na reakcích publika, minule by lidé poslouchali dál a vlastně se dostávali do varu ve chvíli, kdy jsme museli akci ukončit. Tentokrát bude program trvat minimálně hodinu a půl, a poté se ještě bude pokračovat v klubu Eden.

To jsou ale uzavřené prostory, přitom zatím není jasné, jestli budou povolené venkovní akce...

Z toho mám trochu obavy, ale věřím, že to vyjde. Situaci sledujeme a akci případně přesuneme na pozdější termín, i když samozřejmě neradi, což platí i pro koncert Plasticů s Filharmonií Brno, který se má uskutečnit už 12. června v Dřevníku.

Bude se Free World opět zaznamenávat na video?

Ano.

Loni byla akce symbolicky věnována Václavu Havlovi a Martinovi Jirousovi, jak to bude letos?

Akce je i letos věnována těmto dvěma osobnostem.

Článek k tématu: Něco podobného ještě v České republice nebylo

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)