Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Free World Broumov podruhé
banner

Free World Broumov podruhé

Petr Štěpnička

Pondělí, 28. června 2021

Free World Broumov podruhé

Jednou z mála výhod koronavirové krize může být skutečnost, že se lidé zřejmě nikdy netěšili na živou muziku tak, jako letos. Ať už jde o muzikanty nebo posluchače, všichni už chtějí zažít trochu svobodného a nikým neregulovaného hudebního povyražení. Druhý ročník akce Free World Broumov svým konáním v sobotu 26. června tedy vstupoval do ideální konstelace, již mohlo narušit pouze jediné - špatné počasí.

Loni se kvůli tomu začalo hrát o půl hodiny dřív a plno lidí tak nemělo možnost vidět akci v celé její délce. Tentokrát meteorologické proudy pořadatelům - v čele s panem Stanislavem Pitašem - přály, sluníčko svítilo tak akorát, žádný déšť nehrozil. Sudy s pivem byly naraženy, grily nažhaveny a první posluchači se začali srocovat již během zvukové zkoušky. Na začátku akce, tedy v 15. hodin, pak bylo Kostelní náměstí zaplněno stovkami lidí, kteří si přišli pro svoji dávku rockové muziky.

Jádro celé akce tkví ve větším počtu hudebníků, kdy znásobené vokálně/instrumentální výkony symbolizují sounáležitost a schopnost "sladit" se třeba i s takovým člověkem, kterého jsem ještě před hodinou neznal. Rytmický soulad, jenž není ani zdaleka potřebný jenom v muzice. Hudebníků se tentokrát sešlo tak akorát, šest bicích souprav, několik basistů, kytaristů a zpěváků zaručoval jedinečný zážitek. Z pódia pak vše jistila osvědčená parta Echt!, která zahrála několik svých kousků. Diváci byli spokojení a každou z předvedených skladeb odměnili potleskem, do pořádného varu se ale publikum dostalo až s nástupem hitu "Paranoid", který odzpíval samotný Lord Bishop, jenž byl do té doby se svoji americkou partou skromnou součástí houfu muzikantů. Nicméně ve chvíli, kdy si obrovský černoch stoupnul za mikrofon, začalo to pravé rockové jiskření, u kterého naskakovala husí kůže jako pralinky. Možná by napříště nebylo od věci sestavit hudební set pouze z prověřených fláků rockové historie, aby se chytali úplně všichni. Svoji výjimečnost potvrdil Lord Bishop rovněž večer v klubu Eden, kde rozpoutal další ze svých nezapomenutelných show a fandové kvalitního rock´n´rollu prostě museli být spokojeni. Věřme, že šlo jenom o závdavek před nadcházejícím létem, a že do možnosti bavit se jinde, nežli mezi stěnami svých bytů, v budoucnu již nezasáhne ani vir, ani člověk.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)