Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Helena Suchárová Weiser a Vlachovo Kvarteto Praha zahrají Suka, Brahmse a v premiéře skladbu Jiřího Kabáta
banner

Helena Suchárová Weiser a Vlachovo Kvarteto Praha zahrají Suka, Brahmse a v premiéře skladbu Jiřího Kabáta

MARKÉTA HLAVICOVÁ

Čtvrtek, 25. července 2013

Helena Suchárová Weiser a Vlachovo Kvarteto Praha zahrají Suka, Brahmse a v premiéře skladbu Jiřího Kabáta

Pátý hudební podvečer festivalu Za poklady Broumovska míří do kostela sv. Jiřího a Martina v Martínkovicích. Klavíristka Helena Suchárová Weiser a Vlachovo Kvarteto Praha publiku zahrají Sukovy Meditace na staročeský chorál sv. Václave op. 35a, Brahmsův Klavírní kvartet g moll a v premiéře skladbu Jiřího Kabáta, která vznikla pro festival Za poklady Broumovska. Koncert se koná v sobotu 27. července od 18 hodin, vstupné je dobrovolné.

Klavíristka Helena Suchárová Weiser vystupovala na festivalech Pražské jaro, Smetanova Litomyšl, na Chopinově festivalu v Mariánských Lázních i na koncertních podiích v Německu, Polsku, Finsku, Velké Británii, Švýcarsku, Francii, Řecku a v USA. Je pravidelně zvána do porot mezinárodních klavírních soutěží. Kromě sólové činnosti se věnuje i komorní hře.

Na festivalu Za poklady Broumovska vystoupí společně s Vlachovým Kvartetem Praha, které se hlásí uměleckému odkazu proslulého houslisty, dirigenta a pedagoga Josefa Vlacha, primária Vlachova kvarteta. Kvarteto bylo založeno již v roce 1982.

Koncertuje nejen v celé Evropě (nejčastěji v Německu, Švédsku, Dánsku, Španělsku a Švýcarsku), ale i v USA, Kanadě, Japonsku a na Novém Zélandu. Vystupovalo na řadě známých světových festivalů, hrálo také v hlavních koncertních řadách významných koncertních domů v Praze, Stockholmu, Kodani, Luxemburgu, Stuttgartu a dalších. Koncerty byly mnohokrát přenášeny rozhlasovými stanicemi, nejsledovanější japonská televizní stanice NHK opakovaně snímala a vysílala jejich koncerty. Bohatý repertoár Vlachova Kvarteta Praha čítá dnes na 150 skladeb všech stylových období.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)