Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Historický úspěch žáků pěveckého oddělení ZUŠ Broumov
banner

Historický úspěch žáků pěveckého oddělení ZUŠ Broumov

Vladislava Hajnová

Středa, 15. února 2017

Historický úspěch žáků pěveckého oddělení ZUŠ Broumov

Celostátní kolo soutěže Karlovarský skřivánek bylo pro žáky pěveckého oddělení Základní umělecké školy Broumov dlouhá léta nedostižné. Pouze žákyni Barboře Hovorkové z tanečního oboru se podařil postup do tohoto kola. Na její úspěch nyní navázali dva žáci pěveckého oddělení hudebního oboru vedeného učitelkami Romanou Roškovou a Klárou Nentvichovou.

Ve čtvrtek 9. února se v ZUŠ v Polici nad Metují konalo krajské kolo soutěže Karlovarský skřivánek a za ZUŠ Broumov zde bojovalo šest žáků. Do vysněného celostátního kola, které se koná ve dnech od 20. do 22. března 2017 v Karlových Varech, postupuje v kategorii klasický zpěv žákyně Kláry Nentvichové, Johana Jirmanová a v kategorii popový zpěv žák učitelky Romany Roškové, Szymon Majkrzak.

Ani ostatní reprezentanti broumovské umělecké školy si nevedli špatně. Druhá místa si z Police nad Metují odvezli zpěváci Tomáš Čejka, Adam Osoba a Eliška Kollertová. Matyáš Machek se kvůli nemoci krajského kola neúčastnil a o postup se určitě pokusí příští rok.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)