Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Hosté Kouzla Orientu přijeli z Maroka, Itálie, Španělska, Číny, Iráku či Afghánistánu
banner

Hosté Kouzla Orientu přijeli z Maroka, Itálie, Španělska, Číny, Iráku či Afghánistánu

René Herzán

Čtvrtek, 13. března 2014

Hosté Kouzla Orientu přijeli z Maroka, Itálie, Španělska, Číny, Iráku či Afghánistánu

Minulý víkend se v Hradci Králové uskutečnil již devátý ročník festivalu arabské kultury, hudby a tance Kouzlo orientu. Na festivalu tančily Teresa Tomas ze Španělska, Samara Salah z Maroka, Laura Cernigliaro z Itálie či Molly Mao z Číny, přítomni byli velvyslanci z Maroka, Iráku a Afghanistánu. Pořadatelkou celé akce je rodačka z Broumova Dana Minaříková, uměleckým jménem Sahar.

Festival každoročně probíhá od pátku do neděle a je určen nejenpro  tanečníky, ale i pro širokou veřejnost. Během víkendu se konají taneční semináře s lektory z celého světa, open stage, na které vystupují převážně amatérské tanečnice z Čech a Slovenska, přednášky, modní přehlídka luxusních orientálních kostýmů a v sobotu byly dvě velké galashow.

Kulturním garantem celé akce bylo velvyslanectví Marockého království, jehož velvyslankyně S. Otmani se společně s velvyslanci Iráku a Afghánistánu zúčastnila večerní galashow a celou akci velmi nadšeně hodnotila. U této příležitosti se setkala se zástupci magistrátu a hejtmanem Královéhradeckého kraje Lubomírem Francem. Jedním ze sponzorů celé akce byla již tradičně broumovská firma Z-Trade, za což jim pořadatelka velmi děkuje.

"Jsem moc šťastná, že i v době krize lidé stále najdou čas a chuť přijít na divadelně - taneční představení, a že i když je to už devátý ročník, tak je to stále baví a zajímá. Velmi si vážím podpory paní velvyslankyně Maroka a i dalších ambasád, protože takto celá akce přesahuje svým významem běžnou kulturní akci, ale pomáhá vytvářet mosty mezi rozdílnými kulturami, a to je dnes velmi potřeba. Největší radost mám z toho, že tanečnice vidí, že se všechna ta námaha, hodiny v tělocvičnách a na seminářích, vyplatila, a pokud se věc dělá poctivě, s láskou a pokorou, tak je to na výsledku vidět," hodnotila celou akci spokojená Dana Minaříková.

Foto Martin Kábrt

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)