Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Houpací koně nahrají v Soulkostele živou akustickou desku
banner

Houpací koně nahrají v Soulkostele živou akustickou desku

René Herzán

Úterý, 5. listopadu 2019

Houpací koně nahrají v Soulkostele živou akustickou desku

V Soulkostele ve Vernéřovicích se vůbec poprvé bude nahrávat živá deska. Ústecká kapela Houpací koně se rozhodla, že se sem po dvou letech vrátí a nahraje zde svůj akustický koncert, který pak v roce 2020 vydá na albu. Kromě zvuku navíc bude zaznamenán i obraz. To vše se stane v pátek 8. listopadu 2019 od 20 hodin za asistence Arana Epochala, který celý večer otevře. Pokud tedy chcete atmosféru desky ovlivnit, neváhejte s účastí na koncertě.

Houpací koně jsou jednou z nejzajímavějších domácích rockových kapel. V čele s frontmanem Jirkou Imlaufem se na pódiích pohybují od začátku devadesátých let minulého století, přičemž průlom zaznamenali zejména s deskou Everest z roku 2013. Zatím poslední album Desolation Peak, koncipované jako pocta Jacku Kerouackovi, vyšlo v loňském roce.

Ke koncertu samotnému uvádí kapela následující: "Na začátku listopadu zahrajeme v Soulkostele nedaleko Broumova a rozhodli jsme se ten koncert nahrát. Hráli jsme tam někdy před dvěma lety, a to místo uprostřed syrovejch lesů nás okouzlilo. Odsvěcený kostel s dřevěným patrem pokrytým kobercem, dole hořela kamna, v kotli bublal svařák a mazaly se chleby se škvarkovou pomazánkou, nahoře podél stěn vinyly s The Supremes a Chrisem Isaakem. A protože je to místo jako stvořený pro akustický nástroje a my v posledních měsících hráli akusticky často, řekli jsme si, že to bude tenhle typ koncertu."

Večer bude vypadat takto: "Zahrajeme něco jako akustické best of, setlist postavíme coby průřez našimi deskami, převládat budou tři čtyři poslední. O zvuk se postará Honza Brambůrek. Přizvali jsme do těch broumovských lesů taky kamaráda Arana Epochala — v poslední době jsme se párkrát potkali a padli si do noty. Aran byl pro."

Na koncert je možné zakoupit vstupenku v předprodeji.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)