Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Hráči na lesní roh představí své umění
banner

Hráči na lesní roh představí své umění

Kateřina Ostradecká, foto archiv ZPB

Čtvrtek, 4. srpna 2022

Hráči na lesní roh představí své umění

V sobotu 6. 8. se v Bezděkově nad Metují představí lektoři Letních hornových kurzů: hornisté Olivier Darbellay, Jens Plücker, Zuzana Rzounková a Jan Vobořil.

Pokud jste v posledním týdnu procházeli areálem broumovského kláštera, jistě jste slyšeli z mnoha stran se linoucí zvuky lesního rohu. Již v neděli odstartoval další ročník Letních hornových kurzů, letos s rekordní účastí. Zatímco jejich účastníci se představili na středečním koncertě ve vernéřovickém kostele sv. Michaela Archanděla, v sobotu 6. srpna v 18:00 v kostele sv. Prokopa v Bezděkově nad Metují vystoupí samotní lektoři kurzů: švýcarský hornista Olivier Darbellay, německý hornista Jens Plücker a jejich čeští kolegové – hornisté Zuzana Rzounková, Jan Vobořil a klavíristka Jana Goliášová. Koncert lektorů Letních hornových kurzů patří mezi divácky velmi úspěšné programy. Za dobu osmi let, po kterou existují i Letní hornové kurzy představuje i festival Za poklady Broumovska systematicky literaturu pro lesní roh v širším kontextu a přiváží na Broumovsko špičky hornového světa (Kerry Turner - USA, Esa Tapani - Finsko, Ricardo Matosinhos - Portugalsko, Saar Berger - Izrael / Švýcarsko, Dariusz Mikulski - Polsko, Raimund Zell - Rakousko, Jorg Bruckner - Německo, Szabolcs Zempléni - Maďarsko). Iniciátorkou celého projektu Letních hornových kurzů je Zuzana Rzounková, sólohornistka FOKu. Vstupné na koncert je dobrovolné, výtěžek putuje na pomoc kostelům.

 

Program koncertu:

Reinhold Gliere: Čtyři kusy pro lesní roh a klavír op. 35 (Andante) 

Vincent Persichetti: Parable pro sólový lesní roh 

Emmanuel Chabrier:  „Larghetto“ pro lesní roh a klavír

Jean Luc Darbellay:  „Spectrum“ pro přirozený lesní roh sólo

Leo Delibes: Flower Duet

Jules Massenet: Meditation

Camille Saint Saens: Romance

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)