Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Hradecký slunovrat se zastaví i ve vernéřovickém Soulkostele
banner

Hradecký slunovrat se zastaví i ve vernéřovickém Soulkostele

Petr Osoba

Úterý, 14. září 2021

Hradecký slunovrat se zastaví i ve vernéřovickém Soulkostele

Welcome tour je koncertní turné kapel, které v minulosti účinkovaly na „Welcome scéně“ festivalu Hradecký slunovrat v Hradci nad Moravicí. Výběr kapel na tuto scénu každoročně probíhá skrze konkurz, do kterého se za poslední dva roky přihlásilo více než 500 českých i zahraničních hudebních interpretů.

Hned sedmnáct úspěšných kapel z minulých ročníků festivalu se představí v rámci letošní „Welcome tour“, která se uskuteční v termínu od 17. září do 9.října na různých místech v Česku, ale také v Polsku a na Slovensku. Jedna ze zastávek bude ve vernéřovickém Soulkostele.

Na druhém ze série celkem deseti koncertů vystoupí v sobotu 18. září v Soulkostele celkem tři kapely. BBP podzemní orchestr uveden svou variaci na klasický český underground v sestavě čítající desítku muzikantů. Kolektivní halucinace představí písně z nové desky plné poezie a křehkých melodií. Třetím vystupujícím budou Fifidroki z polských Katowic, v jejichž hudbě se prolínají různé žánry od lidové tvorby po elektroniku, a kteří zaznamenali velký úspěch na Hradeckém slunovratu již v roce 2018.

Vstupenky na koncert v Soulkostele je možné zakoupit online v předprodeji přes platformu Goout (https://goout.net/cs/bbp-podzemni-orchestr+fifidroki+kolektivni-halucinace/szawjvr/), ale bude možné platit i na místě. Jako vždy je možné v Soulkostele po koncertě přespat ve spacáku a je dobré si nezapomenout tenisky na přezutí.

Welcome tour festivalu Hradecký slunovrat 2021 je realizována za podpory: Státní fond kultury, Polský Institut v Praze a Kofola a.s.

18.9. Vernéřovice, Soulkostel: BBP Podzemní orchestr & FIFIDROKI (PL) & Kolektivní Halucinace

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)