Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Hudební dílna Jany Koubkové
banner

Hudební dílna Jany Koubkové

René Herzán

Čtvrtek, 5. srpna 2010

Hudební dílna Jany Koubkové

V rámci hudebního festivalu Za poklady Broumovska proběhla dne 31. července 2010 v prostorách klášterního gymnázia v Kreslírně první hudební dílna s jazzovou zpěvačkou Janou Koubkovou. Děti se učily vyťukávat rytmus na dřívka, zpívaly a různě upravovaly písně do jazzové podoby, zkoušely si vymyslet samy svou větu, kterou „odjazzovaly“. Jana Koubková si přizvala i své kolegy, se kterými jim představila nástroje, na které hrají.

Například elektrický vibrafon, kontrabas, didžeridu, darbuku a další perkusové nástroje. Dle reakcí dětí se dílna povedla a moc se jim líbila. Plánovaný počet dětí 15 - obávali jsme se, že nebude naplněn - jsme překročili stejně jako nejnižší věkovou hranici. Dětí bylo 20, dvěma nejmladším účastnicím pak 4 roky, nejstarší 14. Od půl jedenácté téměř do půl čtvrté, s malou pauzou na občerstvení, si všichni hráli, ale také tvrdě pracovali. V závěru pak rodičům předvedli, co všechno se za tak relativně krátkou dobu dá naučit. O tom, že rozhodnutí uspořádat hudební dílnu pro děti bylo šťastné, nás přesvědčily nejen potlesk a úsměvy dětí i rodičů, ale i závěrečné hodnocení paní Jany a hudebníků. Malý Egon Eckert přijel na hudební dílnu až z Prahy. Slavil své osmé narozeniny a účast v dílně dostal od svých rodičů jako narozeninový dárek. Byl jedním z nejaktivnějších a domů odjížděl s malým dárkem, diplomem s podpisem paní Jany Koubkové. Za pár let to bude jistě milá vzpomínka.

 Foto: Jan Flieger

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)