Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Hudební dílna se tentokrát koná pod širým nebem na Bischofsteinu
banner

Hudební dílna se tentokrát koná pod širým nebem na Bischofsteinu

RENÉ HERZÁN

Úterý, 17. července 2012

Hudební dílna se tentokrát koná pod širým nebem na Bischofsteinu

Pod širým nebem, v okolí Bischofsteinu v Jiráskových skalách u Teplic nad Metují, se v rámci 7. ročníku festivalu Za poklady Broumovska koná hudební dílna pro děti i dospělé. Lektory zde budou 4. srpna od 10 hodin členové dechového souboru Lignum Quintet, kteří ten den navečer vystoupí na "pokladovém" koncertu ve Zdoňově.

Hudební lektorkou první hudební dílny jako doprovodného program festivalu Za poklady Broumovska byla v roce 2010 jazzová zpěvačka Jana Koubková. V Kreslírně klášterního gymnázia se děti učily vyťukávat rytmus na dřívka, zpívaly a různě upravovaly písně do jazzové podoby, zkoušely si vymyslet samy svou větu, kterou „odjazzovaly". Jana Koubková si přizvala i své kolegy, se kterými jim představila nástroje, na které hrají.

Loňská dílna byla v režii souboru Clarinet Factory. Skupina 25 účastníků od těch nejmenších až po seniory poznávala hudbu planety Země. Historii i současnost hudby různých koutů světa odhalovali s pomocí hudebních nástrojů i zpěvu.

Letošní program je poprvé v historii situován ve venkovním prostředí. Soubor Lignum Quintet provede přítomné okolo Černého jezírka pod hradem Skály. V případě špatného počasí se akce odehraje v zámeckém pensionu Bischofstein.

Hudební vzdělání není podmínkou, důležitá je aktivita, chuť si hrát a učit se. Máte-li zájem přihlásit své děti nebo žáky, můžete tak učinit na mailové adrese marcelal@broumovsko.cz nebo na telefonních číslech 731 610 652 a 737 583 144.

Foto Jan Flieger

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)