Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Hudební festival Za poklady Broumovska poprvé zavítal do teplického kostela Panny Marie Pomocné
banner

Hudební festival Za poklady Broumovska poprvé zavítal do teplického kostela Panny Marie Pomocné

Dagmar Machotová

Pondělí, 26. srpna 2019

Hudební festival Za poklady Broumovska poprvé zavítal do teplického kostela Panny Marie Pomocné

Předposlední koncert letního hudebního festivalu Za poklady Broumovska zavedl své posluchače poprvé ve své historii do teplického kostela Panny Marie Pomocné. Kostel je spojený s unikátní Ivanitskou poustevnou a stojí tak za návštěvu i během roku. Úplně poprvé také během festivalového koncertu zaznělo spojení saxofonu, klarinetu a varhan.

O nevšední hudební zážitek se během devátého festivalového koncertu v sobotu 24. srpna 2019 postaralo Duo Bubreg: patnáctiletý saxofonista Márton Bubreg a jeho osmnáctiletý bratr, klarinetista Bence Bubreg, které doprovodila jejich maminka, varhanistka Linda Bubreg-Dobay.

"Bratři z Tyrolska již vyhráli několik hlavních cen v různých mezinárodních soutěžích v Japonsku, Itálii, Francii, Slovinsku, České republice, Rakousku a Chorvatsku. Jsme proto rádi, že po vystoupeních v newyorské Carnegie Hall nebo pražském Rudolfinu zavítali k nám, na festival Za poklady Broumovska," popsala úspěchy rodinného dua výkonná ředitelka festivalu Tereza Kramplová.

Teplický kostelíček zcela zaplnilo 135 posluchačů, díky kterým přibyla ve festivalových kasičkách částka 6 352 korun. Celkový výnos z festivalu poputuje po závěrečném koncertu na pomoc kostelům, ve kterých se festival celé prázdniny koná.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)