Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Imodium točí album a těší se z nominace v anketě Žebřík
banner

Imodium točí album a těší se z nominace v anketě Žebřík

Imodium

Úterý, 12. března 2013

Imodium točí album a těší se z nominace v anketě Žebřík

Broumovská rocková skupina Imodium skončila loňský koncerty naplněný rok silvestrovským vystoupením v pražském Rock Café. S příchodem letošního ledna se vrhla na přípravy k nahrávání nového, v pořadí čtvrtého studiového alba.

K jeho realizaci přizvala producenta Martina Voláka, který pracoval například s Danielem Landou nebo Xindlem X. S Imodiem jej ale pojí pevné historické pouto, protože jako producent dohlížel již na jeho první album Imodium z roku 2004.

Zpěvák a kytarista skupiny Thom říká: "Martin byl ten, kdo nás před bezmála deseti lety vlastně naučil hrát na nástroje. Naučil nás přistupovat k práci odpovědně a svědomitě. Zná nás jako své boty, protože nás neustále sledoval, i když jsme se řadu let neviděli. Vsadili jsme u spojení Imodia a Martina Voláka na jedinou věc - zúročit těch deset let, během kterých jsme my i Martin nepochybně posbírali hromadu zkušeností."

"S Imodiem jsem pracoval na jejich eponymní debutové desce a dodnes jsem na ni hrdý. Zaujímá nesmazatelné místo na mé životní cestě. Po dobu deseti let jejich existence jsem kluky průběžně sledoval a myslím, že na sobě hodně pracovali a nasbírali spoustu cenných zkušeností. Že mě nedávno oslovili, abych s nimi pracoval na nové desce, je pro mě bez přehánění pocta a udělalo mi to velikou radost. Do práce jsme se vrhli naplno a myslím, že jsme nasadili celkem slušné tempo. Pokud nám vydrží a vygradujeme finiš, myslím, že se všichni, kteří tuto kapelu mají rádi, mají letos na co těšit," řekl Martin Volák.

Název nové desky zatím není znám, ale první plody studiové práce by se měly objevit již na jaře. Imodium na tu dobu chystá k vydání první singl, a dříve, než deska na podzim letošního roku vyjde, nabídne ještě několik dalších.

"Dlouho jsme přemýšleli, jak k nové desce přistoupit, jaká by vlastně měla být. Nakonec jsme zjistili, že není jediný důvod uhýbat z cesty, po které jdeme. Všichni včetně Martina máme rádi rock'n'roll, tah na bránu, písničky se skvělými refrény. To je to, o co na nové desce nejvíc půjde," říká kytarista Daniel.

Své zatím poslední dvojalbum Polarity vydalo Imodium v roce 2010. Rok nato vznikal dokument 9½, který mapuje dosavadní historii formace. Aktuálně se pyšní nominací na hudební ceny Žebřík 2012 v kategorii Film roku. Vyhlášení vítězů se odbude 15. března v Plzni.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)