Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Ivan Hlas hrál a zpíval v Šonově
banner

Ivan Hlas hrál a zpíval v Šonově

Tomáš Šrejber

Pondělí, 18. dubna 2011

Ivan Hlas hrál a zpíval v Šonově

Přes "kulturní krizi", jež se zřejmě nezadržitelně do Šonova blíží, jsme mohli tuto sobotu být svědky dalšího kulturního svátku. Parta dobrovolníků kolem S.G. Pitaše – Music Theatre tentokráte do vesničky na česko-polském pomezí pozvala "hitmakera" české hudební scény Ivana Hlase se svým komorním triem s názvem Ivan Hlas Trio.

Na tomto hudebním projektu se kromě nestárnoucího textaře, hudebníka a hlavně kytaristy Ivana Hlase dále podílí violloncelista Jaroslav Olin Nejezchleba, jež je znám z působení v kapelách Marsyas či Etc a dále kytarový ekvilibrista Norbi Kovacs.

 

     Před začátkem vystoupení bylo patrno, že šonovský sál bude praskat ve švech. Pořadatelé jen horko-těžko obstarávali další a další židle pro nekonečnou frontu posluchačů. Před samotnou hudební produkcí S.G.Pitaš obeznámil přítomné se současným špatným stavem kultury v Šonově. Následně dostala slovo ""hanspaulská legenda". Během svého dvouhodinového vystoupení trio představilo více než pětadvacetiletou hudební kariéru svého frontmana. Zazněly kultovní hity jako: Na Kolena, Malagelo, Aranka umí hulo hop, Karlín a další. Obecenstvo se nechalo unášet Hlasovými, někdy romantickými, jindy lehce melancholickými texty v rytmu blues, či rock'N'rollu. Téměř všechny skladby byly noblesně, až poeticky komentovány. Vždyť téměř každá z nich má svůj příběh, který byl hudebníky představen. Čím více se blížil závěr, tím více bouřlivým potleskem byli odměňováni. O skutečně pohodové atmosféře svědčí i dvojnásobný přídavek. Před samotným závěrem se skupinka obecenstva nechala unést a na vlnách rock'N'rollu a roztančila sál. Budeme věřit, že loučení v rytmu skladby "Táhněte do háje, všichni pryč" na závěr vystoupení nebylo zařazeno úmyslně.

Foto Tomáš ToM Šrejber

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)