Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Ivo Kahánek vystoupí namísto Borise Giltburga
banner

Ivo Kahánek vystoupí namísto Borise Giltburga

Kateřina Ostradecká, foto archiv ZPB

Čtvrtek, 14. července 2022

Ivo Kahánek vystoupí namísto Borise Giltburga

Covid mění program aktuálního sobotního koncertu festivalu Za poklady Broumovska. Místo původně ohlášeného pianisty Borise Giltburga, který nepřijede z důvodu náhlého onemocnění, vystoupí na sobotním koncertě festivalu Za poklady Broumovska 16. července v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Polici nad Metují klavírista Ivo Kahánek.

 

Koronavirus bohužel stále zasahuje do pořadatelských plánů, a tak jsme s velkou lítostí přijali zprávu Borise Giltburga o potvrzení nemoci covid-19. Z tohoto důvodu na festivalovém koncertě nevystoupí. Chtěla bych poděkovat za rychlou reakci pianistovi Ivo Kahánkovi, který i přes náročnost svého koncertního kalendáře přijal nabídku festivalu a koncert na poslední chvíli zachránil. Původní program se samozřejmě mění, zazní díla Fryderyka Chopina, Leoše Janáčka a dalších autorů,“ informuje o aktuální změně ředitelka Tereza Kramplová.

Program koncertu:

DOMENICO SCARLATTI

Sonáta d moll, K 9

Sonáta D dur, K 96

Sonáta E dur, K 380

Sonáta d moll K 141

LEOŠ JANÁČEK: V mlhách

FRYDERYK CHOPIN: Nocturno b moll op. 9 č. 1

FRYDERYK CHOPIN: Sonáta h moll op. 58​

 

VIP rezervace zůstávají v platnosti, místa v přední části kostela á 290,- Kč je možné rezervovat na emailu tereza.kramplova@zapoklady.cz. Ostatní vstupné je dobrovolné a je určené na obnovu kostelů broumovské skupiny.

 

17. ročník festivalu Za poklady Broumovska se koná pod záštitou ministra kultury Martina Baxy, kardinála Dominika Duky a hejtmana Královéhradeckého kraje Martina Červíčka. 

 

Festival se koná za finanční podpory Ministerstva kultury ČR, Královéhradeckého kraje, města Broumov, hlavním partnerem je společnost MND. Významnými partnery jsou Hobra-Školník, Státní fond kultury ČR, Dobrovolný svazek obcí Broumovsko, Raiffeisen Leasing, Z-Trade a Wikov. Partnery festivalu jsou královéhradecká diecéze a místní farnosti, Benediktinské opatství sv. Václava v Broumově, Agentura pro rozvoj Broumovska, Region Broumovsko, velvyslanectví Polska, společnost Petrof, penzion Jízdárna Hejtmánkovice a místní živnostníci a podnikatelé, kteří přebírají patronát nad koncerty ve svých obcích. Mediálními partnery 17. ročníku festivalu jsou Radio Classic, Český rozhlas Hradec Králové, KlasikaPlus.cz, Opera+, časopis Harmonie, PROPAMÁTKY, scéna.cz, Katolický týdeník, Naše Broumovsko a Místní kultura.

 

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)