Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Izraelský a dva čeští hornisté a klavíristka vystoupí na dalším "pokladovém" koncertu v Otovicích
banner

Izraelský a dva čeští hornisté a klavíristka vystoupí na dalším "pokladovém" koncertu v Otovicích

René Herzán

Čtvrtek, 10. srpna 2017

Izraelský a dva čeští hornisté a klavíristka vystoupí na dalším "pokladovém" koncertu v Otovicích

Hudební festival Za poklady Broumovska bude pokračovat sedmým koncertem, který se uskuteční v sobotu 12. srpna v kostele sv. Barbory v Otovicích, kde od 18 hodin vystoupí izraelský hornista Saar Berger, čeští hornisté Zuzana Rzounková a Petr Hernych a klavíristka Jana Goliášová.

Izraelský hornista Saar Berger studoval na konzervatoři v Petach-Tiqwa a Hudební akademii na Univerzitě v Tel Avivu. Svá vysokoškolská studia dokončil v Hamburku u Michaela Höltzelse a Marie Luise Neuneckera na Hanns Eisler Univerzitě v Berlíně, získal německý diplom a titul z frankfurtské Akademie hudby pod vedením Ericha Penzela a Esy Tapaniho. Během studií získal Berger studijní granty od Americké-Izraelské kulturní nadace a ocenění Zvi a Ofra Meitar Family. Saar Berger působil jako první hráč na lesní roh v izraelské opeře v Tel Avivu a hrál s mnoha předními mezinárodními orchestry jako DSO Berlin, Mnichovský rozhlasový orchestr, Frankfurtský rozhlasový orchestr a Bremen Kammer Philarmonie, Nordic Symphony Orchestra v Estonsku, nebo s orchestrem ve španělské Pamploně.

V rámci svého uměleckého zaměření objevuje nová díla moderní literatury a rád rozvíjí uměleckou spolupráci s mladými skladateli, mnohá díla uvádí v premiérách. Ve skotské premiéře provedl díla Richarda Ayersa se skotským BBC orchestrem v Glasgow, slovinskou premiéru díla "SonicEclipse" v Lublani a premiéru dvojkoncertu Benedicta Masona společně se souborem 21st Century Music Ensemble v Izraeli. Spolupracuje se souborem Ensemble Modern, v roce 2014 mu vyšlo pod labelem Ensemble Modern dvojité sólové CD s nahrávkou 17 premiér pro lesní roh.

Program koncertu:

Anonym: Koncert pro lesní roh (1. polovina 18. století) - 1. věta
Heinz Holliger: Cynddaredd-Brenddwyd pro sólový lesní roh
Alexandre Scriabin: Romance pro lesní roh a klavír
Ludwig van Beethoven: Sextet pro dva lesní rohy a smyččcové kvarteto (úprava pro klavír)
Alexander Glazunov: Elegie op. 44
Miroslav Srnka: "Coronae" pro sólový lesní roh
Henry Vieuxtemps: Capriccio "Pocta Paganinimu" op.55

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)