Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Jak prožily Vaše děti jarní prázdninový týden?
banner

Jak prožily Vaše děti jarní prázdninový týden?

MARTINA VÁŇOVÁ, MUZEUM PAPÍROVÝCH MODELŮ

Pondělí, 15. února 2016

Jak prožily Vaše děti jarní prázdninový týden?

V Polici nad Metují řada z nich v Muzeu papírových modelů. Už po čtvrté Muzeum papírových modelů v Polici nad Metují pořádalo dopolední program pro děti s názvem Týden s Herkulem, maskotem MPM. V místě, kde papír ožívá, bylo jarní prázdninový týden opravdu rušno. Letošním tématem bylo cestování.

V muzeu se na program sešly děti různých věkových kategorií z různým měst České republiky. Namátkou například z Liberce, České Lípy, Hronova nebo Červeného Kostelce. Nejvíce dětí k nám však dalekou cestu nemělo. Všechny dny bylo plně obsazeno.

V pondělí 8. února program začal poznáváním pestrého a temperamentního Mexika. Papoušek Ara z kartonu se vydařil opravdu každému. Děti se nebály experimentů a tak vznikla i celá řada fantaskních papoušků. Ty také jak se patří, dostali zajímavá jména. Nechyběl Duháček, Pírko, Modroočko nebo Péťa.

Jaro jsme přivolávali prostřednictvím návštěvy Japonska v úterý. Japonská třešeň Sakura byla hlavním tématem papírového tvoření. Podával se také čaj, jak jinak, něž v sedě na kobercích a polštářích. Středa a návštěva Afriky přilákala přes třicet dětí. Stal se z nás opravdový domorodý kmen. Nechyběla výroba amuletů, chrastítek a dalších předmětů, které jsou v divočině nezbytné. Zájemci tvořili z papíru zvířata, která žijí právě v Africe.

Čtvrteční dopoledne patřilo Austrálii. Klokani byli na konci dne všude, kam oko dohlédlo. Děti si také vyzkoušely typickou techniku malby místních domorodců. Týden s Herkulem aneb Letem světem s muzeem skončil v pátek, putováním po Bangladéši. Nosným tématem byl slon. Děti se také učily, jak vůbec papírová vystřihovánka vzniká. S tímto nelehkým úkolem se statečně vypořádaly.

Každý den na děti čekala rozcvička prstíků v podobě rychlé skici toho nejhezčího modelu. Nejčastěji se na obrázcích objevovala zvířata a vojenská technika. Nepovšimnuta nezůstala ani Zlatá ulička od Michala Kavaliera, kterému je věnována současná krátkodobá výstava. Pro velký zájem plánujeme v letošním roce také letní tvořivý týden o letních prázdninách.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)