Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Jan Burian přivezl oddechové pásmo básní, fejetonů, historek i písní
banner

Jan Burian přivezl oddechové pásmo básní, fejetonů, historek i písní

Kateřina Ostradecká

Pátek, 5. června 2015

Jan Burian přivezl oddechové pásmo básní, fejetonů, historek i písní

Příjemné a pohodové setkání čekalo na návštěvníky broumovské klášterní Kreslírny ve středu 3. června. Do hudební kavárny ArtCafé Vzdělávacího a kulturního centra Klášter Broumov zavítal Jan Burian se svým pořadem Jak to udělat, aby se měl člověk líp.

Známý český hudebník, básník, fejetonista a televizní i rozhlasový moderátor, "věřící ateista a průkopník nahořklého individualistického optimismu" Jan Burian představil během dvouhodinového pořadu průřez svou hudební i spisovatelskou tvorbou a pobavil návštěvníky historkami ze svého profesního i osobního života.

"V Broumově jsem už podruhé. Hrálo se mi opět skvěle, protože je tady velmi dobré piano, moc pěkné prostředí a kultivovaní lidé. Už ta cesta samotná, která je z Prahy docela daleká, člověka zavazuje k dobrému výkonu a já se vždycky během představení snažím ukázat, že jde o osobní záležitost a ne si jen tak odbýt nějakou práci. A vždycky si velice vážím toho, když návštěvníci přijdou," uvedl Jan Burian po svém vystoupení.

Koncert se uskutečnil v rámci projektu Klášter Broumov – živé evropské centrum kultury a vzdělávání, podpořeného grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska. Příští středu 10. června pokračuje program kavárny ArtCafé koncertem britského jazzmana a kytaristy zesnulé zpěvačky Amy Winehouse Femi Temowa.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)