Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Jan Rejžek věnoval broumovský Kaleidoskop památce obětí pařížského masakru
banner

Jan Rejžek věnoval broumovský Kaleidoskop památce obětí pařížského masakru

Kateřina Ostradecká

Pátek, 20. listopadu 2015

Jan Rejžek věnoval broumovský Kaleidoskop památce obětí pařížského masakru

Listopadový kulturní program broumovského kláštera zpestřil svou návštěvou hudební kritik a publicista Jan Rejžek. Ve středu 18. listopadu přivezl do hudební kavárny ArtCafé svůj pořad Kaleidoskop.

Téměř dvouhodinový poslechový pořad o hudbě, literatuře i současné politice odstartoval v Kreslírně krátce po 19. hodině. "Pořad Kaleidoskop jsem obnovil před dvěma lety, zhruba po pětadvaceti letech, v reakci na to, co se linulo z českých rádií. A chtěl bych dnešní večer věnovat památce obětí pátečního masakru v Paříži," zahájil svůj broumovský program Jan Rejžek. V první části povídání představil známý kritik a novinář souborné vydání svých rozhovorů a recenzí z let 1974 - 1993 Jak tohle vůbec můžete otisknout!, z něhož přečetl i dvě ukázky.

Téměř čtyřem desítkám posluchačů pak během večera vyprávěl historky ze svého osobního i pracovního života, odpovídal na dotazy a pouštěl ukázky české i zahraniční hudební tvorby. Představil mimo jiné i hudebníky Jana Hrubého, Vladivojnu La Chiu, Sváťu Karáska a kapelu Zrní, ze zahraničních interpretů pak zazněli Seasick Steve, FFS, Empress of, Neil Young nebo Leonard Cohen.

Poslechový večer Artcafé se uskutečnil i díky projektu Klášter Broumov – živé evropské centrum kultury a vzdělávání, podpořeného grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska.
2. prosince v 19 hodin pokračuje program ArtCafé vystoupením švédsko-dánsko-české kapely MadHAs. Ve středu 16. prosince pak letošní koncerty zakončí náchodské šansonové seskupení 6 NaChodníku svým vánočním recitálem.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)