Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Jazzově upravené písně Beatles nadchly návštěvníky ArtCafé
banner

Jazzově upravené písně Beatles nadchly návštěvníky ArtCafé

Kateřina Ostradecká

Čtvrtek, 26. února 2015

Jazzově upravené písně Beatles nadchly návštěvníky ArtCafé

Zaplněný koncertní sál broumovského kláštera přivítal ve středu 25. února zpěvačku Petru Vlkovou. Její Trio přivezlo do hudební kavárny ArtCafé netradiční projekt Beatles In Jazz.

S nadšeným ohlasem se během koncertu v klášterní Kreslírně setkaly nejen jazzově upravené písně oblíbené britské kapely Beatles, ale i jazzová coververze hitu I want to break free kapely Queen nebo předělávka známé skladby Jiřího Šlitra a Jiřího Suchého Marnivá sestřenice. Talentovanou jazzovou zpěvačku Petru Vlkovou doprovodili klavírista Petr Beneš a kontrabasista Jan Fečo.

"S projektem Beatles In Jazz pracuji už asi tři, čtyři roky, s tím, že prvně to byl jen takový nápad na koncert pro přátele. A protože se jim to moc líbilo, tak jsem si říkala, že by to mohlo mít úspěch i jinde a je pravda, že to zafungovalo. Je to muzika, která nás moc baví, je nadčasová. Hudebně je velmi inspirativní, dobře se nám s tím pracuje. A já mám ráda Beatles i proto, že mají krásné texty. U tohoto projektu se nesnažíme o nějaké velké reharmonizace a aranže – spíš vezmeme původní harmonie, přistoupíme k nim s jazzovou hravostí a zahrajeme je jako swing nebo baladu, nebo prostě tak, jak jsme inspirováni v danou chvíli," popsala svůj hudební projekt zpěvačka Petra Vlková.

Její vystoupení bylo v pořadí již čtvrtým koncertem, které letos hudební kavárna ArtCafé nabídla. "Koncert tria Petry Vlkové byl pro ArtCafé tak trochu novým typem pořadu, jazzové aranže popových písní jsme tu ještě neměli. Jsem rád, že koncert naplnil Kreslírnu a přilákal nové tváře. Program koncertu se neskládal pouze z jazzových coververzí, ale kapela předvedla i několik jazzových standardů. Mému uchu nejvíce seděly klidnější písně, kde vynikla krásná barva hlasu Petry Vlkové," zhodnotil koncert pořadatel Jakub Šleis ze Vzdělávacího a kulturního centra Klášter Broumov.

Akce se uskutečnila v rámci projektu Klášter Broumov – živé evropské centrum kultury a vzdělávání, podpořeného grantem z EHP a Norských fondů. Další hudební akce ArtCafé proběhne 11. března, kdy do broumovského kláštera zavítá zpěvačka Jana Lota.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)