Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Jedním dechem s Robert Balzar Triem

Jedním dechem s Robert Balzar Triem

Michaela Plchová, foto archiv RBT

Úterý, 21. března 2023

Jedním dechem s Robert Balzar Triem

Po nějaké době znovu zavítají do Broumova v rámci ArtCafé vynikající čeští jazzoví hudebníci Robert Balzar Trio. Jejich vystoupení ve středu 22. 3. od 19 hodin v klášterní Kreslírně je součástí jarního turné. 

Hudba Robert Balzar Trio vás může přenést do různých vnitřních / hudebních krajin, natolik je pestrá. Posluchači se mohou ponořit do čistě meditativních skladeb s výrazným hlasem kontrabasu, stejně jako je po duši může pohladit piano se zvukem tříštících se kapek vody. Přitakávající bicí se potom spolu s kontrabasem dokážou rozběhnout ve svižném tempu a spolu s pianem donutí posluchače, aby si minimálně začal nohou poklepávat do rytmu. Robert Balzar Trio zkrátka nezůstává v jedné rovině, jak si jistě posluchači, kteří jejich koncerty navštívili v minulosti v Broumově či jinde, dobře pamatují.

Pravidelně spolupracují s významnými světovými muzikanty, ať už je to v New Yorku, či v Budapešti. Například jejich šesté albu „Vuja De“ (2014) se – stejně jako některá další – nahrávalo v New Yorku v Sear Sound Studiu za asistence věhlasného zvukaře Jamese Farbera, nejnovější album Different Aspects of Silence zase vzniklo v Budapešti pod vedením maďarského trumpetisty a skladatele Kornela Fekete Kovacse, který přizval kromě Robert Balzar Tria také dva vynikající vokalisty Veroniku Harcsa (Maďarsko) a Dana Bártu (CZ).

Spolu se zpěvákem Danem Bártou se Robert Balzar Trio letos dostalo do přednominací na hudební Ceny Anděl se skladbou Jedním dechem. Dan Bárta je pak s touto společnou skladbou nominován v užším výběru v kategorii Sólový interpret. Právě tuto píseň najdeme na posledním albu Different Aspects of Silence, která rovněž hostí maďarského trumpetistu Kornela Feketa Kovacse. Přestože Dana Bártu ve středu v Broumově nepotkáme, doufejme, že instrumentální podobu výborné skladby nám Robert Balzar Trio dopřeje.


Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)