Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Jedno první a tři druhá místa pro Základní uměleckou školu v Polici nad Metují
banner

Jedno první a tři druhá místa pro Základní uměleckou školu v Polici nad Metují

René Herzán

Neděle, 26. května 2013

Jedno první a tři druhá místa pro Základní uměleckou školu v Polici nad Metují

V ústředním kole celostátní soutěže komorní hry smyčcových nástrojů v jihočeském Jindřichově Hradci získali minulý týden žáci Základní umělecké školy v Polici nad Metují jedno první, tři druhá místa a šest mimořádných ocenění.

"Dosáhli jsme stejného úspěchu jako o měsíc dříve v ústředním kole celostátní soutěže komorní hry dechových nástrojů v Liberci. I tam nás reprezentovaly čtyři soubory, které získaly také jedno první a tři druhá místa," komentoval úspěch žáků umělecké školy její ředitel Lubor Bořek.

V Jindřichově Hradci zvítězilo klavírní kvinteto v kategorii s věkovým průměrem do 15 let ve složení Anna Novotná (housle), Maxim Vik (viola), Adam Kašpar (violoncello), Anna Blažková (kontrabas) a Magdaléna Troutnarová (klavír). Druhá místa si "vyhrálo" klavírní trio do 10 let a klavírní kvarteta do 12 i do 15 let.

Odborná porota udělila navíc polickým žákům několik mimořádných ocenění. Magdaléna Troutnarová jej získala za vynikající výkon ve hře na klavír, Anna Blažková za vynikající výkon ve hře na kontrabas, Anna Novotná za vynikající výkon ve hře na housle, Františka Pospíšilová za vynikající výkon ve hře na violoncello a Sára Suchánková za mimořádný stylový výkon na klavír. Klavírní trio ZUŠ Police nad Metují bylo oceněno za hru zpaměti.

O vítězstvích dechových souborů polické školy v krajském kole a jejich postupu do republikového kola jsme již informovali v březnu. A i z celostátní soutěže komorní hry dechových nástrojů, která se konala koncem dubna v Liberci, odjely polické soubory s řadou úspěchů. Duo Mini Brass zde zvítězilo a soubory Baby Brass, Junior Brass a Brass Band získaly druhá místa. Odborná porota udělila zvláštní ocenění Doubravce Čápové za nejmladšího účastníka soutěže, souboru Mini Brass za nejmladší soubor v Liberci, Elišce Jirmannové za vynikající výkon a učitelce Lence Němcové za pedagogické vedení.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)