Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Jestli bylo v neděli večer někde krásně, tak to bylo na koncertu Ivy Bittové
banner

Jestli bylo v neděli večer někde krásně, tak to bylo na koncertu Ivy Bittové

René Herzán

Úterý, 11. září 2018

Jestli bylo v neděli večer někde krásně, tak to bylo na koncertu Ivy Bittové

Krásný, něžný, emotivní. Těmito slovy lze charakterizovat nedělní večer v broumovské čajovně Hvězda a Tygr. Vystoupila zde zpěvačka, houslistka a herečka Iva Bittová. Ivu na kytaru doprovodil Vladimír Václavek, s kterým kdysi Iva vystupovala ve formaci Dunaj.

"Koncert Ivy Bittové byl nevšedním a také v něčem domorodým zážitkem. Jako bych se vrátila v čase, kdy jsem její písně slyšela poprvé. Taková radost! Jsem nesmírně vděčná za možnost ji vidět společně s Vladimírem Václavkem. Oba jsou mi velkou inspirací. I prostor koncertu nezklamal, komorní a rodinná záležitost," uvedla po koncertě výtvarnice MogedybyWoa, kterou Iva Bittová při jedné písni vyzvala k taneční spolupráci.

"Byl to výjimečný zážitek. Tento večer námi prostoupila neskutečná živočišnost a spontánnost projevu a myslím, že ještě doma nám chvíli rezonovala v tělech směs neskutečných tónů vytvořených doslova srdcem Ivy Bitové," přidala se se svým zážitkem Lenka Rýdlová.

V čajovně poslouchal i člen skupiny Zrní, kytarista Jan Caithaml: "Nedělnímu koncertu Ivy Bittové a Vladimíra Václavka nemohu z hlediska hudebního nic vytknout. Perfektní Vladimírova technická zdatnost hry na kytaru se snoubila s elegantní empatickou dovedností reagovat na dynamický ale zároveň velmi citlivý projev Ivy Bittové. Ta naopak svou hravostí, živelností, radostí ze života projevovanou například flažoletovými výjezdy na housle nebo dalšími drobnými nástroji připomínající dětské hračky a především svým hlasem a vokální rozmanitostí dokázala v naprosto intimním prostředí předvést neuvěřitelně autentické a dechberoucí vystoupení. Do akustického hávu vyšperkovaná třešnička na dortu, aneb, těch nejlepších hudebníků je u nás opravdu jen pár. Klobouk dolů a těším se na příští koncert!"

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)