Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Jiří Černý přivezl do Broumova milostné písně Boba Dylana
banner

Jiří Černý přivezl do Broumova milostné písně Boba Dylana

Kateřina Ostradecká

Neděle, 31. května 2015

Jiří Černý přivezl do Broumova milostné písně Boba Dylana

Svého oblíbence, zpěváka Boba Dylana, přijel ve středu 27. května do broumovského kláštera představit hudební publicista Jiří Černý. Poslechový večer na téma Bob Dylan: Písně milostné se uskutečnil v rámci hudebního programu ArtCafé.

Zcela zaplněný sál klášterní Kreslírny přivítal hudebního kritika a znalce Jiřího Černého. Ten do Broumova zavítal už popáté, tentokrát s poslechovým pořadem o americké folkové legendě Bobu Dylanovi.

"Tady je výborné publikum a je tu hezká atmosféra, takže sem jezdím rád, jen škoda, že je to trochu z ruky," uvedl Jiří Černý o přestávce, v polovině téměř dvouhodinového večera, během něhož představil život, tvorbu i české překlady písní svého oblíbeného amerického autora. "Lidí přišlo tolik, architektura krásná, aparatura skvělá, ani jsem se dnes moc nepletl – je to radost, žít si život takhle. Moc vám děkuji," zhodnotil večer s úsměvem Jiří Černý.

Vystoupení Jiřího Černého se uskutečnilo i díky projektu Klášter Broumov – živé evropské centrum kultury a vzdělávání, podpořeného grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska.

Hudební program multižánrové kavárny ArtCafé bude pokračovat už příští týden, ve středu 3. června vystoupením písničkáře a vypravěče Jana Buriana. O týden později, ve středu 10. června, předvede svůj hudební um britský jazzman Femi Temowo, kapelník a dvorní kytarista zesnulé zpěvačky Amy Winehouse.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)